TRAUMATIČNO ISKUSTVO

Paris Hilton progovorila o seksualnom zlostavljanju: ‘Bila sam samo djevojčica, ukrali su mi djetinjstvo‘

Prisjetila se kako je stariji muškarac ležao na njoj te joj prekrivajući usta govorio da to samo sanja

Paris Hilton

 Michael Tran/Afp

Nasljednica hotela Paris Hilton otkrila je da je bila seksualno zlostavljana u dobi od 15 godina. Paris, koja sada ima 42 godine, tvrdi da je njezin zlostavljač bio stariji muškarac kojeg je upoznala u lokalnom trgovačkom centru u Kaliforniji.

Tada je još živjela s bakom u Palm Springsu, a tijekom vikenda bi odlazila u Los Angeles družiti se sa svojim prijateljicama u spomenutom trgovačkom centru. Stariji muškarci bi se uvijek motali po dućanima, a ona i njezino društvo bi razgovarali s njima i davali im svoje brojeve.

Jednoga dana, grupa muškaraca pozvala je nju i njezine prijateljice u svoju kuću na piće, a kada su došle, jedan muškarac ju je nagovarao da popije svoje piće, prisjetila se u razgovoru za američki magazin Glamour.

- Nakon što sam popila jedan ili dva gutljaja, počela sam osjećati vrtoglavicu. Ne znam što je stavio unutra, pretpostavljam da je to bio Rohipnol, govori Paris koja se zatim onesvijestila te probudila nekoliko sati kasnije, znajući da se nešto dogodilo. Prisjetila se samo kako je muškarac koji je ležao na njoj, prekrio njezina usta govoreći joj da to samo sanja.

Paris je provela vrijeme u raznim, skupim programima modifikacije ponašanja, uključujući Provo Canyon školu u Utahu, gdje su joj, kako kaže, prisilno davali drogu, a navodno je bila podvrgnuta kasnonoćnim ginekološkim pregledima. Tvrdi da je tamo bila seksualno, fizički i emocionalno zlostavljana.

- Bila sam samo djevojčica, ukrali su mi djetinjstvo, rekla je dodajući da je vrijeme koje je provela u Provo Canyon školi utjecalo na odluku nje i njezina supruga da svoga sina, Phoenixa Barrona Hiltona Reuma, dobiju putem surogat majke.

- Jednostavno se bojim. Mislim, ponovno, vraćajući se na tu školu – liječnička ordinacija, injekcije, intravenske injekcije..., objašnjava ona, ali ističe da je jako željela dijete, samo nije mogla podnijeti „fizički dio toga”.

Otkrila je i da je pobacila u svojim ranim 20-ima o čemu nije htjela pričati zbog srama.

- Bila sam dijete i nisam bila spremna za to, objasnila je Paris koja je tajnu čuvala desetljećima, a potrebu da progovori o tome osjetila je nakon što su mnogi zakoni o pobačaju u SAD-u poništeni prošle godine.

- Mislim da je važno. Ima toliko politike oko svega toga, ali to je žensko tijelo. Zašto bi postojao zakon temeljen na tome? Tvoje tijelo, tvoj izbor. Stvarno vjerujem u to. Zapanjujuće mi je da donose zakone o tome što radite sa svojim reproduktivnim zdravljem. To se ne bi događalo s muškarcima, tvrdi ona.

Iako je uspjela iskoristiti svoje strašno iskustvo da pomogne drugima, trauma još uvijek utječe na njezin svakodnevni život.

Zapravo, hotelska nasljednica kaže da je novorođenoga sina Phoenixa odlučila dobiti putem surogat majke jer se bojala da će trudnoća vratiti sva loša sjećanja.

Unatoč tome što je oduvijek znala da želi imati djecu putem surogat majke, odluku je skrivala od javnosti, ali i od prijatelja i obitelji.

- Naravno, bilo je teško ne reći nikome, jer je bilo tako uzbudljivo, ali također mi je bilo drago što sam mogla ovo podijeliti samo s Carterom, kaže Paris koja se za supruga Cartera Reuma vjenčala krajem 2021.

image

Paris Hilton i Carter Reum

Michael Tran/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:10