KRAJ MUČNE PRIČE

Patnja je konačno završila: Britney Spears je slobodna nakon 14 godina!

Prekretnica u slučaju dogodila u lipnju 2021. godine, kada je pjevačica s velikom strašću govorila o tome koliko joj institut skrbništva šteti

Britney Spears

 Planet Photos/Planet/Profimedia

Sutkinja višeg suda u američkom gradu Los Angelesu u saveznoj državi Kaliforniji Brenda Penny presudila je u petak da pjevačici Britney Spears (39) više nije potreban skrbnik te da nakon 14 godina ponovno može samostalno donositi odluke koje se tiču njezinih financija, zdravlja i privatnosti, javlja The Associated Press.

Vijest o odluci sutkinje Penny brzo je došla do obožavatelja pjevačice koji su se okupili ispred sudnice u kojoj se odlučivalo o slobodi njihove miljenice. "Britney! Britney! Britney!", orilo se na ulicama kod suda, a Spearsini su obožavatelji potom stali pjevati i plesati uz njezinu pjesmu "Stronger".

Spears je prije pet mjeseci od suda formalno zatražila da njezin otac James, koji je o njezinom životu i financijama skrbio od 2008. godine do danas, više to ne radi te da joj se omogući da samostalno odlučuje o svim aspektima svoga života.

The Associated Press (AP) navodi da se prekretnica u slučaju dogodila u lipnju 2021. godine, kada je pjevačica s velikom strašću govorila o tome koliko joj institut skrbništva šteti te zatražila da se on okonča bez da mora proći psihijatrijsku evaluaciju.

image

Mathew Rosengart

Patrick T. FALLON/AFP

Pravnici su tada rekli da nije izgledno da će doći do ukidanja skrbništva te da bi odluka da se ono ukine predstavljala odstupanje od ustaljene sudske prakse.

Pjevačica se u srpnju ponovno požalila na uvjete u kojima živi i sud joj je tada dopustio da angažira vlastitog odvjetnika. Spears se tada odlučila da će je zastupati Mathew Rosengart.

Rosengart je odlučio da Jamesu Spearsu prvo treba oduzeti pravo odlučivanja o pjevačičinim financijama, a da mu se poslije treba oduzeti titula skrbnika. Jamiejev status skrbnika suspendiran je u rujnu, a navedeno je da to učinjeno zato što njegovo prisustvo stvara "toksično okruženje".

Slavna će pjevačica, međutim, možda ponovno morati na sud.

Rosengart je rekao da će tražiti da se istraži kako je to Spears skrbio o svojoj kćeri jer je otkrio da je James krivo upravljao Britneyjinim financijama. U sudskom spisu stoji da pjevačičina imovina vrijedi oko 60 milijuna američkih dolara. Rosengart je dodao da bi policija trebala istražiti tvrdnje da je James ozvučio Britneyjinu spavaću sobu.

image

Članovi pokreta #FreeBritney

Patrick T. FALLON/AFP

Spears je odbacio Rosengartove tvrdnje te rekao da je uvijek zastupao interese svoje kćerke.

AP navodi da je vrlo izvjesno da će se nastaviti pravna bitka između Britney Spears i Jamesa Spearsa.

James je navodno već angažirao nove odvjetnike, a Rosengart je prošlog tjedna zatražio uvid u dokumente koji bi mogli otkriti kako su u cijeli slučaj bili uključeni pjevačičini bivši menadžeri, tvrtka Tri Star Sports and Entertainment Group.

Spears je imala 26 godina te bila na vrhuncu slave i karijere kada je u veljači 2008. godine, nakon nekoliko incidenata, odlučeno da će njezin otac privremeno o njoj skrbiti.

Prekretnica u slučaju dogodila se početkom 2019. godine. Pjevačica je tada otkazala niz planiranih koncerata u Las Vegasu. Spearsini obožavatelji bili su uvjereni da je njihova prisilno odvedena u psihijatrijsku bolnicu te su od suda zatražili da je se pusti. Zbog toga su prvo etiketirani kao teoretičari zavjera, no pjevačica je 2020. rekla da su imali pravo kada su tražili da se njezini pravni problemi pomnije promotre i analiziraju.

Bila je to prva naznaka da će Spears zatražiti da se način na koji se skrbi o njoj značajno promijeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:29