ŠOKIRANA VIĐENIM

Patrizia Gucci o filmu Ridleyja Scotta: ‘Čisti senzacionalizam, prikazuje nas kao debele i ružne!‘

Kradu nam identitet kako bi zaradili na nama i ostvarili profit, tvrdi rođakinja ubijenog Maurizija Guccija, središnjeg lika krimi-drame
Lady Gaga i Adam Driver na setu filma 'House of Gucci'
 Veronesi/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Pojedini članovi obitelji Gucci izrazili su duboku zabrinutost zbog načina na koji će biti prikazani u novom filmu "House of Gucci" redatelja Ridleyja Scotta, u kojem glavne uloge tumače Lady Gaga i Adam Driver. Praunuci osnivača modnog carstva Gucci apelirali su na slavnog filmaša Scotta da poštuje naslijeđe njihove obitelji, umjesto da se fokusira isključivo na senzacionalističku priču o zločinu koji je šokirao svjetsku javnost.

Film se, naime, temelji na knjizi o ubojstvu Maurizija Guccija, jednog od unuka legendarnog dizajnera, koje je 1995. godine naručila žrtvina bivša supruga. U središtu eksplozivne radnje je Patrizia Reggiani, koja je odslužila 16 godina zatvora, a na velikom platnu utjelovit će ju pjevačica Lady Gaga.

Jedna od Maurizijevih rođakinja, Patrizia Gucci, bijesna je jer film, kaže, zadire u privatnost njezine obitelji.

- Doista smo razočarani. Govorim u ime cijele obitelji. Kradu nam identitet kako bi zaradili na nama i ostvarili profit... Naša dinastija ima pravo na identitet, na privatnost... Možemo razgovarati o svemu, ali postoji granica koja se jednostavno ne može prijeći - izjavila je Patrizia.

Dodaje kako se obratila i redateljevoj supruzi Giannini Facio, od koje je zatražila detaljan uvid u scenarij filma, no još nije dobila nikakav odgovor. Inače, upravo se Giannina početkom 2000-ih sastala s članovima obitelji Gucci kako bi s njima razgovarala o drugom projektu u čijem su fokusu trebale biti uloge Patrizijina oca Paola i djeda Alda Guccija u globalnom širenju modnog brenda Gucci.

- Činjenica da nas produkcijska kuća uopće nije kontaktirala oko novog filma samo pojačava našu zabrinutost. Moja obitelj će nakon gledanja filma odlučiti trebamo li poduzeti neke daljnje akcije, pravne korake... - rekla je Patrizia, koja je ostala šokirana nakon što su u javnost procurile paparazzi fotografije sa snimanja spomenute krimi-drame.

- Moj djed je bio vrlo lijep čovjek, visok, plavih očiju i jako elegantan, kao i svi muškarci u dinastiji Gucci. A glumi ga Al Pacino, koji uopće nije visok, a iz fotografija koje sam vidjela, očito je cilj prikazati moga djeda kao debelog, niskog, sa zaliscima, stvarno ružnog... Nimalo ohrabrujuće, zapravo sramotno, jer nimalo mu ne sliči! - užasnuto govori Patrizia, a prenosi Daily Mail.

I Paolo Gucci, kojega igra Jared Leto, u filmu ima neurednu kosu i nosi odijelo boje jorgovana, što uopće nije u skladu sa sjećanjima koja ima njegova kći.

- Užasno, ma grozno, baš se osjećam uvrijeđeno - zaključuje Patrizia Gucci.

Podsjetimo, Guccio Gucci osnovao je luksuznu modnu kuću koja nosi njegovo ime prije gotovo jednoga stoljeća u Firenci. I talijanska modna obitelj Versace negodovala je 2018. zbog TV serije "The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story", koja se bavila ubojstvom Giannija Versacea. Oni su tvrdili kako "serija nije autorizirana s njihove strane i zbog toga je treba smatrati djelom fikcije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:08