ZADOVOLJAN OBRADOM

Paul McCartney pohvalio Beyonceinu ‘ubojitu verziju‘ njegove pjesme: ‘Zadovoljstvo je samo moje‘

‘Blackbird‘ je inspiriran grupom crnih učenika koji su prvi desegregirali škole u kasnim 1950-ima u Arkansasu

Paul McCartney

 Monica Schipper/Getty Images/Profimedia/Monica Schipper/getty Images/profimedia

Glazbena legenda, Paul McCartney, zadovoljan je i sretan Beyonceinom obradom pjesme Beatlesa iz 1968. koju je pjevačica objavila pod izmijenjenim naslovom "Blackbiird", prenosi CNN. "Mislim da je napravila veličanstvenu verziju te pojačava poruku o građanskim pravima koja su me inspirirala da napišem pjesmu", kazao je McCartney na Instagramu, uz poziv pratiteljima da poslušaju Beyonceinu izvedbu njegove pjesme.

Izvorna je pjesma napisana usred pokreta za građanska prava 1960-ih u SAD-u, "Blackbird" inspiriran je, prenosi CNN, grupom crnih učenika koji su prvi desegregirali škole u kasnim 1950-ima u Arkansasu. "Da moja pjesma i Beyoncéina fantastična verzija mogu ublažiti rasnu napetost, bilo bi sjajno i učinilo bi me jako ponosnim", rekao je glazbenik.

Snažno značenje koje stoji iza izvorne pjesme pridonosi emocionalnoj dubini Beyonceine obrade iz 2024., koja je pojačana glasovima četiri crnačke country umjetnice: Tiere Kennedy, Tanner Adell, Brittney Spencer i Reyne Roberts. McCartney je otkrio i da je razgovarao s Beyonce na FaceTimeu te da mu se ona zahvalila na napisanoj pjesmi i dopuštenju da je ona obradi.

"Rekao sam joj da je zadovoljstvo samo moje. Napravila je ubojitu verziju pjesme", zaključio je glazbenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:34