'MAMMA MIA'

PIERCE BROSNAN U TAJNOSTI POSJETIO VIS! Još sredinom srpnja sletio je na heliodrom odakle su ga prevezli na jahtu usidrenu pored otočića Budikovca

 CROPIX

Pojedini članovi zvjezdane glumačke ekipe romantične glazbene komedije “Mamma Mia: Here We Go Again”, nastavka Universalova filmskog hita “Mamma Mia”, sve su bliže hrvatskom tlu i Visu (u filmu izmišljenom grčkom Kalokairiju) - otočkoj lokaciji na kojoj će za koji dan, nakon prve klape 22. kolovoza u engleskoj grofoviji Oxfordshir, početi ovdašnji dio snimanja najvećeg holivudskog spektakla ikada realiziranog u Lijepoj našoj u režiji Ola Parkera.

Amanda Seyfried i Colin Firth, koji u filmu igraju likove Sophie i njezina potencijalnog oca Harryja, uoči dolaska na Vis pojavili su se na Venecijanskom filmskom festivalu na kojem Amanda, uz kolegu Ethana Hawkea, promovira film “First Reformed” Paula Schradera. Firth je pak sa suprugom Livijom nazočio Chopardovom glamuroznom domjenku u tamošnjem hotelu Cipriani.

Otočne vile

Dio glumaca koji će igrati u nastavku holivudskog filmskog hita na prekrasnom hrvatskom otoku očekuje se koncem tjedna, a prethodit će mu megaiskrcavanje ostatka tehničke ekipe na Vis - njezinih će nekoliko stotina članova s opremom za koji dan doputovati izvanrednom linijom u trajektu “Marko Polo”, a odmah nakon njih trebale bi stići i prve zvijezde. Produkcija kao zmija noge skriva hoće li među njima biti i Meryl Streep i Pierce Brosnan, koji je, doznajemo iz prve ruke, još sredinom srpnja u tajnosti boravio na Visu. Čuveni je irski James Bond u srcu ljeta sletio na heliodrom pored viške tvrđave King George III. odakle je prevezen na jahtu usidrenu pokraj nenaseljenog otočića Budikovca, nekoliko kilometara udaljenog od Rukavca na jugoistočnoj strani otoka. Brosnan je s obitelji nastavio krstarenje Jadranom uz talijansku stranu obale uživajući i u morskom plavetnilu Sardinije, Korzike...

Premda će holivudskim zvijezdama zasigurno na raspolaganju biti i jahte, ako se za njih ukaže potreba, viški domaćini filmske produkcije zadovoljno ističu kako su smještajni kapaciteti na kopnu zadovoljili njezine zahtjeve, pa bi Meryl, Pierce, Colin... i ostali glumci trebali odlaziti na snimanja iz luksuznih otočnih vila. Jedna od njih su i prekrasni Jakinovi dvori u viškome Kutu, o kojima se raspreda kao o mogućoj viškoj adresi Meryl Streep.

Zvijezde će do filmskih setova najvjerojatnije odlaziti brzim i udobnim desetmetarskim gliserima s luksuznijom unutrašnjošću čiji bi dnevni najam produkciju mogao koštati i do 1000 eura. O zaradi na otoku nitko ne voli previše govoriti, ali jedno je sigurno - svi koji su nešto iznajmili ili su uključeni u rad na filmu, više su nego zadovoljni.

Zbog glazbene su potke osim “običnih” statista traženi bili i oni od kojih su se zahtijevale i plesne vještine, jer će neki dijelovi filma sadržavati i tipične disko točke za koje će primljeni plesači biti honorirani sa 800 kuna po danu snimanja, a ako je riječ o profesionalcima, s čak 1200 kuna.

Dobro plaćeni

Više nego pristojno bit će plaćeni i svi oni čiji će posao trpjeti zbog snimanja poput vlasnika ugostiteljskih objekata pored viške Palače Mardešić, njihovi će se štekati isprazniti tijekom dvodnevnog snimanja na toj lokaciji.

U halama nekadašnje tvornice Neptun za ulov i preradu ribe, logističkoj bazi filma u Komiži, već je postavljena kuhinja, a uređuju se i prostorije u kojima će se šminkati i kostimirati akteri “Mamma Mije”. Na zemljištu pored viške uvale Srebrna, također jedne od filmskih lokacija, tijekom vikenda je počeo nicati šator produkcije. U idiličnom i netaknutom ambijentu jedne od najljepših otočnih plaža, doznajemo, snimat će se kišne scene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:00