NOVINARKA NA METI

‘Pišu mi da sam posao dobila samo zbog sisa! Ali to nije najluđe od svega, znate li tko mi to piše?‘

32-godišnja novinarka redovito se pojavljuje na malim ekranima, a priznaje da većina diskriminirajućih komentara koje dobiva dolazi od žena

Diletta Leotta

 Vincenzo Aloisi/mega/the Mega Agency/profimedia/Vincenzo Aloisi/mega/the Mega Agency/profimedia

Najpoznatija sportska novinarka Diletta Leotta osim profesionalnošću, pažnju javnosti privlači i svojim seksepilnim izgledom. Zaručnica vratara Newcastlea, Lorisa Kariusa, sada je odlučila progovoriti o seksističkim komentarima koje redovito dobiva, kako u rodnoj Italiji, tako i od ostatka svijeta.

32-godišnja novinarka redovito se pojavljuje na malim ekranima, a priznaje da većina diskriminirajućih komentara koje dobiva dolazi od žena, a neki su joj prilično bolni.

image

Loris Karius i Diletta Leotta

Instagram/

"Najgori komentar koji sam dobila bio je: ‘Tu si gdje jesi samo zbog svojih sisa.‘ Kolega sa Sky Sporta prenio mi je što su ljudi govorili o meni. Tad sam tek započela s ovim poslom, imala sam 20 godina i zaboljelo me kao ludo. Te sam večeri kod kuće vrištala, to je probudilo lavicu u meni, puno sam naučila. Diplomirala sam pravo tako da mi više nikad nitko ne može reći tako nešto", ispričala je Diletta Leotta za F magazin, prenosi Daily Mail.

Novinarka smatra da je glavni problem to što nedostaje ženske solidarnosti i međusobnog razumijevanja, jer upravo žene znaju biti najgore s komentarima na račun izgleda.

"Problem je u ženskoj konkurenciji koja diže glavu kad sjednemo na položaje koje inače zauzimaju muškarci, kao u nogometu", izjavila je Leotta, koja se iako manje nego u mladosti, i dalje suočava s negativnim komentarima i pogrdnim nazivima.

Ranije ovog mjeseca njezin je izgled komentirala i njezina kolegica iz branše, poznata talijanska novinarka i voditeljica Paola Ferrari, koja je oštro osudila njezin izbor odjeće. Poručila je da je "promoviranje golotinje" korak unatrag za žene u industriji.

"Ona je jako dobra i donosi prihode od oglašavanja, ali ako me pitate bih li voljela da moja kći Virginia bude poput nje, onda je odgovor - ne", izjavila je tada Ferrari i dodala da su nekada žene nisu htjele ispasti lijepe nego dobre, a da danas prije svega žele biti lijepe, što je po njoj, korak unazad.

Podsjetimo, lijepa novinarka i njezin zaručnik započeli su svoju vezu u listopadu 2022., a sljedeće godine u kolovozu stigla im je kći Aria. Ove godine u veljači su se i zaručili. Diletta trenutno živi u Italiji s kćerkicom, dok je Karius u Newcastleu, gdje igra za tamošnji nogometni klub.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 13:48