U VRTLOGU SLAVE

Pjesma čiji je spot proslavio Emily Ratajkowski uništila mu život: ‘Stvari su izmakle kontroli‘

Robin Thicke postao je ovisan o alkoholu i lijekovima, završio je na sudu, izgubio parnicu, a raspao mu se i brak
Blurred Lines
 Screenshot YT

Iako je u svijetu glazbe prisutan od 1994. godine, američkom pjevaču Robinu Thickeu (43) planetarnu slavu donio je singl "Blurred Lines", a spot za spomenutu pjesmu u zvjezdanu orbitu lansirao je i manekenku Emily Ratajkowski (29). No dok je cijeli svijet bio zaluđen "zaraznom" melodijom Robinova hita, on je, kaže, na privatnom planu doslovce propadao.

- Popularnost mi je počela predstavljati sve veći teret. Mislio sam da mogu sve podnijeti, bio sam toliko arogantan. 'Usisao' me taj opasan vrtlog slave, postao sam ovisan o tabletama protiv bolova, odao sam se i alkoholu, bio sam baš na lošem mjestu - priznao je glazbenik i dodao kako su svi navedeni problemi na kraju pridonijeli i raspadu njegova braka s lijepom glumicom Paulom Patton (45).

Par je bio zajedno čak 21 godinu, od kojih su devet proveli u braku, prije nego što je zvijezda filmova "Traffik" i "Deja Vu" 2014. podnijela zahtjev za razvod.

image
bivši supružnici Paula Patton i Robin Thicke
Chelsea Lauren/Getty Images/Profimedia

Thickeova prisutnost u medijima samo se intenzivirala nakon što je 2013. svoj hit "Blurred Lines" izveo na dodjeli nagrada MTV Video Music Awards - o njegovu "vrućem" nastupu s Miley Cyrus (28) pričalo se još danima poslije.

- Te godine moje pretjerivanje u svemu dosegnulo je vrhunac - rekao je Robin, koji je zbog spomenute pjesme završio i na sudu - naime, obitelj pokojnog pjevača Marvina Gayea tužila ga je zbog kršenja autorskih prava, a sud je potvrdio da je Thicke u singlu "Blurred Lines" koristio dijelove Marvinove pjesme "Got to Give It Up" iz 1977. godine. Morao je platiti pet milijuna dolara odštete.

- Zbog te tužbe počeo sam zloupotrebljavati tablete i alkohol. U početku sam uzimao lijekove zbog bolova u leđima, no stvari su jednostavno izmakle kontroli. Slava i stres učinili su svoje. Poziv za buđenje bila mi je očeva smrt, tad sam se odlučio vratiti na pravi put. Sretan sam što je to mračno poglavlje danas iza mene - kaže glazbenik, koji s bivšom suprugom Paulom ima sina Juliana (10), a sa zaručnicom April Love Geary (26) dobio je kćeri Miju Love (2) i 21-mjesečnu and Lolu Alain te dvomjesečnog dječaka Lucu Patricka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 17:19