ŠOKANTNO SAZNANJE

Pjevač saznao desetljećima skrivanu tajnu - rođak mu je zapravo brat: ‘Otac je majku varao s predivnom tetom Barbarom‘

- Osjećali smo se kao braća mnogo prije nego što smo znali da jesmo, priznao je frontmen grupe U2

Bono Vox

 Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Četiri mjeseca nakon što je frontmen U2-a, Bono Vox, prvi puta otkrio da ima brata ili sestru čije je postojanje obitelj čuvala desetljećima kao tajnu, otkriva i da mu je polubrat zapravo jedan od rođaka. Ovo saznanje otvorilo mu je oči i konačno je shvatio razloge čudnog ponašanja njegova oca u nekim događajima ključnima za obitelj.

Gostujući u emisiji ‘Desert Island Discs‘ Radija 4 u lipnju, Bono je rekao voditeljici Lauren Laverne da je njegov polubrat, kojeg tada nije imenovao, rođen nakon afere iz 1960-ih između njegova oca Boba i jedne predivne žene. Sada je otkrio da je ta žena bila njegova teta Barbara, a da je njihovo dijete Scott Rankin, burzovni analitičar i državni službenik.

Bonova majka Iris umrla je 1974., kada je glazbenik imao 14 godina, ne znajući za nevjeru. Barbara, koja još uvijek živi u Dublinu, bila je udana za Irisina brata Jacka, koji je preminuo 2020. godine. Razotkrivanje afere između Boba i Iris u to vrijeme u konzervativnoj, katoličkoj Irskoj donijelo bi potencijalno pogubne posljedice pa je umjesto toga afera postala tajna.

Bono, čije je pravo ime Paul Hewson, saznao je za tu tajnu tek 2000., godinu dana prije nego što je Bob umro od raka.

Ljubav prema Scottu nije prestala

U intervjuu za Irish Times, Bono je govorio o svojoj ljubavi prema Rankinu, ocu troje djece u ranim 50-ima, i rekao kako je sumnjao da su više od rođaka.

- Osjećali smo se kao braća mnogo prije nego što smo znali da jesmo. Volim Scotta i njegovu majku Barbaru. Trebao sam znati da se tako nešto događa u našoj obitelji i smatram oca odgovorim za to – rekao je Bono.

Bono je za ‘Desert Island Discs‘ rekao da mu je saznanje o postojanju njegova brata pomoglo da shvati očevo ponašanje u vrijeme Irisine iznenadne smrti.

- Moj otac je prolazio kroz mnogo toga. Glava mu je bila drugdje jer mu je srce bilo drugdje. To je vrlo bliska obitelj i mogao bih reći da je moj otac imao duboko prijateljstvo s ovom prekrasnom ženom koja je bila dio obitelji, a onda su dobili dijete i sve se to držalo u tajnosti – komentirao je tada i dodao kako je to saznanje bila jedna pozitivna stvar, ali da mnogi članovi njegove obitelji nisu imali pojma što se događa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:59