RAZOTKRILA GA

Pjevačica uzvraća udarac, objavila je sve ljigave poruke slavnog producenta: ‘Vodimo ljubav dok droga ne popusti!‘

Američka pjevačica i koreografkinja na ovaj se potez odlučila jer je njezine prvotne tvrdnje o seksualnom nasilju producent porekao

Paula Abdul i Nigel Lythgoe

 Jason Kempin/Getty Images/Profimedia/Jason Kempin/getty Images/profimedia

Paula Abdul uzvratila je udarac producentu "American Idola", Nigelu Lythgoeu, nakon što je on negirao njezine tvrdnje za seksualno nasilje i uznemiravanje. "Hajde da nježno vodimo ljubav prije nego me droga popusti", glasi jedna od poruka, otkriva Daily Mail, koju je Abdul dobila od producenta.

"Doći ću ako mi obećaš veliki vlažni poljubac... s jezicima!", "Želiš li doći i skinuti tu prekrasnu haljinu pa skočiti gola u bazen sa mnom? Da se privijemo jedno uz drugo kao da smo zadnjih dvoje ljudi na Zemlji i nježno vodimo ljubav prije nego moja droga popusti? Haha", još su neke od poruka koje je američka pjevačica i koreografkinja dobila.

Producentov odgovor

Abdul se za ovaj potez odlučila jer je njezine prvotne tvrdnje o seksualnom nasilju Lythgoe porekao i predstavio je kao narkomanku koja je padala u nesvijest u sobama za audicije. Također navodi da ima "dugu povijest pričanja ludih priča koje nemaju veze sa stvarnošću te da su prvenstveno osmišljene kako bi privukle pozornost i učinile ju da izgleda kao žrtva".

Producent kredibilitet Abduline izjave dovodi u pitanje zbog zrakoplovne nesreće koju je, kako je sama kazala, preživjela 1992. "Ne postoje nikakvi zapisi o navodom padu zrakoplova. Jednom je objasnila da je to, između ostalog, zato što u to vrijeme nije bilo interneta, a u drugom je intervjuu objasnila da u to vrijeme nije bilo računala", kazao je. Lythgoe je također priložio i određene emailove sugerirajući na prijateljski odnos među njima, a ne neku vrstu seksualnog uznemiravanja. "Zaista cijenim naše prijateljstvo i veselim se pokretanju našeg projekta", piše u jednom od priloženih emailova.

image

Paula Abdul i Nigel Lythgoe

Martin Sloan/Avalon/Profimedia/Martin Sloan/avalon/profimedia

"Lythgoeov odgovor očigledan je pokušaj da se okalja ugled gospođe Abdul i da se poboljša negativna medijska slika koju je dobio od sada kada ga pet različitih žena tuži za seksualno zlostavljanje. Bilo da je gospođa Abdul javno hvalila ili obožavala Lythgoea ili mu je na neki drugi način prišla s ljubaznošću i prijateljstvom, ne može negirati njezine tvrdnje da ju je Lythgoe seksualno napao ili zlostavljao", kazali su Abdulini odvjetnici.

Dodali su da je producentov iskaz lažan te da je "prebirao" emailove kako bi sugerirao prijateljski odnos, a one gdje seksualno maltretira Abdul preskočio kada je podnosio odgovor na tužbu. Kako mediji navode, Abdul je verbalno bila vrijeđana i omalovažavana i to tijekom prvih sastanaka 2001. Unatoč tome, pridružila se "American Idolu" jer se nadala da je incident jednokratna pojava.

Diskriminacija i zlostavljanje

Prvi slučaj seksualnoga napada dogodio se u prvoj sezoni popularnog showa. Mediji prenose da je producent u dizalu gurnuo Abdul uza zid, dirao je po tijelu i počeo ljubiti. O tom se incidentu Abdul oglasila svojim suradnicima, dok za sljedeće incidente, u strahu kako će se to odraziti na njezinu karijeru, nije prijavila. Osim nje, Abdul je navela da je producent seksualno napao i njezinu asistenticu.

image

Show "So You Think You Can Dance"

20th Century Fox Licensing/merchandising/Everett/Profimedia/20th Century Fox Licensing/merchandising/everett/profimedia

Uz seksualne napade i verbalno nasilje, Abdul se nosila i s diskriminacijom kada je u pitanju plaća. "Tijekom svog angažmana u ‘American Idolu‘ Abdul ne samo da je bila diskriminirana u smislu naknade i beneficija u usporedbi s nekim od muških sudaca i voditelja emisije, nego je bila i meta stalnog ismijavanja, maltretiranja, ponižavanja...", prenose mediji.

Podsjetimo, Abdul je bila sutkinja u popularnom showu od 2002. do 2009. godine, a Lythgoe je u to vrijeme bio jedan od izvršnih producenata. Kasnije je dvojac počeo raditi skupa u 12. sezoni showa "So You Think You Can Dance", ali prije početka 14. sezone Abdul je napustila show kako bi se usredotočila na svoju turneju. Zakon o seksualnom zlostavljanju i prikrivanju odgovornosti službeno je usvojen ranije ove godine, a upravo je to ono što je potaknulo Abdul da podnese ovu tužbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 18:58