NAJAVIO BORBU ZA POVRATAK UGLEDA

PJEVAČKA MEGAZVIJEZDA TVRDI DA NE DRŽI DJEVOJKE U 'ZLOSTAVLJAČKOM KULTU' Pjevač ih navodno u potpunosti kontrolira te snima tijekom seksa

R. Kelly
 Mario Anzuoni / REUTERS

Nakon objave portala BuzzFeed u kojoj novinar Jim DeRogatis tvrdi da američki R&B pjevač R. Kelly u 'zlostavljačkom kultu' drži nekolicinu žena, R. Kelly je u utorak odbacio te optužbe. Odvjetnik pjevača naglasio je da će se "marljivo i energično boriti" kako bi vratio ugled.

U izvještaju se tvrdi se da je pjevač manipulirao ženama koje su se kroz druženje s njim htjele probiti u glazbenom svijetu.

BuzzFeed se poziva na iskaze roditelja koji tvrde da mjesecima nisu vidjeli ili razgovarali sa svojim kćerima čijim životima upravlja popularni pjevač. On im govori što trebaju nositi i jesti, kad se prati i spavati i kako se ponašati tijekom seksualnih odnosa koje snima, tvrde roditelji.

Izvještaj prenosi i izjave triju bivših pripadnica Kellyjevog bliskog kruga da u takvim uvjetima na njegovom imanju još uvijek živi šest žena. Ako prekrše "pravila", ističu, pjevač fizički ili verbalno kažnjava žene.

Po objavi članka na BuzzFeedu, javila se i jedna od djevojaka čiji roditelji tvrde da je dio pjevačevog kulta.

Jocelyn Savage (21) se obratila medijima nakon što su njezini roditelji na konferenciji za medije ustvrdili da je R. Kelly drži zatočenu u kući u Atlanti. 'Nitko mi nije oprao mozak. Na sretnom sam mjestu', rekla je Savage za TMZ.

'Imam 21 godinu, uskoro ću proslaviti 22. rođendan i sve što sam htjela reći je se ovo definitivno otelo kontroli. Dobro sam, sretna sam tu gdje jesam i sve je u redu. Nikada se nisam osjećala kao taokinja.'

Kellyja su ranije već optuživali za seksualno uznemiravanje, ali nikad nije bio proglašen krivim.

R. Kelly je jedan od najuspješnijih rythm and blues pjevača svih vremena, s 40 milijuna prodanih albuma. Najpoznatiji je po hitovima "I Believe I can Fly" i "Ignition".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 17:55