OSRAMOĆENA OPERNA ZVIJEZDA

PLACIDO DOMINGO NAKON ISPRIKE PROMIJENIO PLOČU 'Moja je isprika bila iskrena i došla je iz srca. Ali, znam što nisam napravio i to ću ponovno poreći'

Placido Domingo
 Attila KISBENEDEK / AFP

Nakon što se ovoga tjedna u utorak ispričao svim ženama koje su ga u Sjedinjenim Američkim Državama optužile za seksualno uznemiravanje, španjolski operni pjevač Plácido Domingo (79) naglo je "promijenio ploču" jer je ta isprika dovela do toga mu je u domovini otkazano nekoliko nastupa, piše The Guardian.

Podsjetimo, Domingo je u utorak rekao da želi da žene koje ga terete za seksualno znaju da mu je iskreno žao zbog patnje koju im je nanio. "Prihvaćam svu odgovornost za svoja djela", dodao je negdašnji tenor koji je početkom 2010-ih godina prešao u baritone.

No, Domingo je u četvrtak rekao da su njegove riječi krivo shvaćene. "Osjećam da moram izdati još jednu izjavu kako bi ispravio lažni dojam koji je stvorila moja isprika", rekao je 79-godišnjak.

Najmanje 20 žena optužilo je Dominga za nasilno ljubljenje, hvatanje i milovanje, a takvo njegovo ponašanje navodno seže do 80-ih godina prošlog stoljeća. Američka udruga glazbenih umjetnika (AGMA) u utorak je rekla da je njihova interna istraga pokazala da je pjevač ponašao na "nedopustiv način".

Domingo je rekao da se povlači iz izvedbe "La Traviate" u madridskom kazalištu Teatro Real te da će napraviti istu u svakoj instituciji koja bi zbog njega mogla imati problema. "Znam što nisam napravio i to ću ponovno poreći. Nikada se prema nikome nisam ponašao agresivno i nikada nisam opstruirao nečiju karijeru", rekao je.

"Moja je isprika bila iskrena i došla je iz dubine moga srca. Ispričao sam se svim kolegama koje sam svojim riječima ili djelima mogao povrijediti na bilo koji način. Kao što sam već ranije pokazao više puta, nikada mi namjera nije bila nekoga povrijediti ili uvrijediti."

I dok je ovaj skandal efektivno okončao Domingovu karijeru u SAD-u, njegov europski ugled nije pretrpio toliku štetu. Sve do ovoga tjedna. Naime, španjolsko Ministarstvo kulture otkazalo je dva Domingova nastupa u svibnju u Madridu.

"Sve do sada, situacija je bila drukčija jer je postojala presumpcija nevinosti", rekao je ministar kulture José Manuel Rodríguez Uribes. "No, u trenutku kada je on rekao što se stvarno dogodilo - a pričamo o ozbiljnim incidentima u koje su uključene mnoge žene - odlučili smo da s njime ne možemo surađivati i to smo mu rekli."

Nakon toga otkaza, Domingu je otkazano još nekoliko angažmana u Španjolskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:15