IKONE 90-IH

Playboy, spašavanje svinja iz klaonica, uhićenja i realityji: Znate li čime se sve danas bave zvijezde ‘Baywatcha‘?

Gdje su Mitch, CJ, Summer i ostale ljepotice u crvenim kupaćim kostimima danas?

Baywatch

 Collection Christophel/Afp/Profimedia

Popularna serija 'Baywatch' prvi je put emitirana sad već daleke 1989. godine, a pratila je spasioce na plaži u južnoj Kaliforniji dok su spašavali građane sklone nesrećama od utapanja, potresa, napada morskih pasa, pa čak i neobičnog serijskog ubojice. Iako je serija isprva doživjela neuspjeh i bila otkazana, David Hasselhoff bio je uvjeren da tu ima nešto dobro. Uložio je svoj vlastiti novac, postao izvršni producent i 1991. godine oživio najgledaniju TV emisiju svih vremena. 'Baywatch' je tjedno znalo pogledati 1,1 milijarde ljudi u 140 zemalja svijeta, piše Telegraph.

Zvijezde iz 90-ih bile su poznata imena diljem svijeta, stoga ne čudi što se i danas mnogi zapitaju gdje su Mitch, CJ i druge poznate ljepotice?

Pamela Anderson

Bujna ljepotica rodom iz Kanade nije bila dio originalne glumačke ekipe. Pridružila se kao Casey Jean, poznatija kao CJ, u trećoj sezoni, ali je ubrzo postala glavna zvijezda serije. Pamela Anderson jednom je prilikom izjavila da ju je ta uloga privukla jer je dijelila 'New Age razmišljanje' sa svojim likom te su i nju zanimali kristali, meditacija i analiza snova. Muške gledatelje više je zanimala njezina zanosna figura u crvenom kupaćem kostimu...

Nakon što je osigurala svoj status seks simbola, Anderson se povukla nakon pet sezona. Pozirala je na rekordnih 13 naslovnica Playboyja, a glumila je i u seriji "V.I.P.", koja je sadržavala kombinaciju akcije i humora. U toj je seriji Pamela često dodavala razne opaske o svom imidžu u tabloidima. Glumila je i u znanstveno-fantastičnom filmu 'Barb Wire', koji je doživio potpuni fijasko te je bio nominiran za 6 Zlatnih malina i proglašen među "20 najvećih promašaja 20. stoljeća".

Osim po glumi, bila je poznata i po svom burnom ljubavnom životu. Nakon Tommyja Leeja, bila je zaručena za švedskog modela Marcusa Schenkenberga, a također je godinu dana bila u braku s reperom Kidom Rockom. Udala se i za profesionalnog igrača pokera Ricka Salomona, ali su se razveli. Kao razlog razvoda naveli su prijevaru - prije nego što se ponovno udala i ponovno razvela od njega. Njezin brak s holivudskim producentom Jonom Petersom bio je poništen nakon samo nekoliko dana. Šesti i posljednji brak uslijedio je s tjelohraniteljem Danom Hayhurstom, no Pamela Anderson prošlog je mjeseca najavila da je i tom braku došao kraj.

Danas ima 54 godine, glasno podržava osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea, posjećuje ga u ekvadorskom veleposlanstvu i objavila je šest knjiga, od kojih je jedna napisana u suradnji s ortodoksnim rabinom Shmuleyjem Boteachom, a govori o intimnosti i strasti u ljubavnim odnosima.

David Hasselhoff

Spasioc i čuvar zaljeva s najdugovječnijim stažem, Mitch Buchannon nastupio je u 220 epizoda, plus 45 epizoda spin-offa 'Baywatch Nights'. "Srce, humor i akcija! Baywatch zauvijek", volio je govoriti. Za razliku od većine njegovih kolega, Hasselhoff je već bio poznato ime zahvaljujući glavnim ulogama u sapunici "The Young & the Restless" te u seriji "Knight Rider".

Danas je liječeni alkoholičar, koji je postao viralni hit na društvenim mrežama 2007. godine, nakon što je njegova kći objavila video na kojem pijano jede hamburger s poda. Danas ima 69 godina. Glumio je samoga sebe u "The Keith Lemon Movie" i "Sharknado 3: Oh Hell No!". Čest je gost u brojnim reality showovima, pa je tako bio član žirija u četiri sezone "America's Got Talent" te u jednoj sezoni "Britain's Got Talent".

Nakon što se razveo od svoje druge supruge Pamele Bach, oženio je 27 godina mlađu velšku manekenku Hayley Roberts. Također je bio pokrenuo svoju društvenu mrežu "Hoffspace" koja je bila kratkog vijeka.

Yasmine Bleeth

Njujorčanka je svoju glumačku karijeru započela kad joj je bilo samo 10 mjeseci i to tako što je glumila u reklami za dječji šampon. U seriji 'Baywatch' pune je četiri sezone glumila spasiteljicu Caroline Holden, svojeglavu mlađu sestru od Stephanie (koju je utjelovila Alexandra Paul). Bila je velika obožavateljica lika Chandlera Binga iz serije "Prijatelji", a toliko je bila zaljubljena u njega da je neko vrijeme čak hodala s glumcem Matthewom Perryjem koji je utjelovio Chandlera.

Danas ima vlastitu liniju kupaćih kostima Yaz Wear, glumila je inspektoricu Caitlin Cross u policijskoj drami "Nash Bridges", kao i u sapunicama koje je producirao Aaron Spelling. Bleeth je 2000. uhićena zbog posjedovanja kokaina i vožnje pod utjecajem droge. Kasnije je napisala članak u jednom časopisu pod naslovom "Povratak iz pakla droge", priznajući da je njezina ovisnost o kokainu bila toliko ozbiljna da ponekad ne bi po pet dana spavala.

Išla je na rehabilitaciju, gdje je upoznala svog budućeg supruga, vlasnika striptiz kluba Paula Cerrita. "Kažu da ne biste trebali ulaziti ni u kakvu vezu tijekom prve godine rehabilitacije, pogotovo ne s nekim tko je također dio programa. Ali Paul i ja smo se odmah zaljubili", izjavila je jednom prilikom Bleeth, a par je i dalje zajedno. Danas ima 53 godine i drži se podalje od očiju javnosti.

Jeremy Jackson

Glumio je Mitcheva nestašnog sina, surfera Hobieja, ulogu koja je zamalo pripala slavnom glumcu Leonardu DiCapriju. Gledatelji su ga gledali kako odrasta od 12. do 21. godine, a njegov se lik pojavio u 159 od ukupno 242 epizode serije.

Kasnije je Jackson krenuo stopama svog televizijskog oca i postao glazbenik, a čak je i podržao Hasselhoffa na njegovoj europskoj turneji 1993. godine. Pokazalo se da mu je to bilo lakše nego postići glumački uspjeh, pa se često pojavljivao u reality showovima. U jednoj je reality emisiji progovorio o svojoj ovisnosti o steroidima i kristalnom methu. "Imao sam slavu, imao sam novac i bacio sam ga", izjavio je jednom prilikom.

U celebrity verziju popularnog showa Big Brother ušao je 2015. godine, ali je iz njega izbačen nakon samo četiri dana jer se napio i povlačio ogrtač Chloe Goodman protiv njezine volje. Također je imao problema i s policijom zbog napada na žene. Bio je osuđen na 270 dana zatvora i pet godina kušnje nakon što je navodno ubo ženu tijekom pokušaja krađe automobila. Danas ima 42 godinu i radi kao osobni trener.

Carmen Electra

Glumila je atraktivnu Leilani 'Lani' McKenzie, spasiteljicu koja sanja o tome da postane plesačica. Njezino pravo ime nije Carmen Electra, već Tara Patrick.

Nakon 'Baywatcha', također je pozirala za Playboy, vodila je MTV-jevu emisiju za upoznavanje "Single Out" te se pojavila u brojnim komedijama, uključujući "Scarie Movie", "Date Movie", "Starsky & Hutch" te "Meet the Spartans". Nakon petomjesečnog braka s košarkaškom zvijezdom Dennisom Rodmanom, okušala se na reality televiziji sa svojim drugim suprugom, gitaristom Daveom Navarrom, pa su zajedno nastupili u reality showu "Dok nas smrt ne rastavi: Carmen & Dave". Na kraju su se razveli, a poslije je neko vrijeme izlazila sa Simonom Cowellom, plesala s grupom Pussycat Dolls i pojavila se u reality showu "The Choice".

Danas ima 49 godina, lansirala je svoj vlastiti parfem, kolekciju salonki, proizvode za njegu kože, kao i knjigu "Kako biti seksi" te pokrenula "Naked Women's Wrestling League".

David Charvet

Glumio je spasioca Matta Brodyja, koji se često svađao sa Summer (Nicole Eggert) i CJ (Pamela Anderson).

Glumio je u seriji 'Melrose Place', a od glume je odustao 1999. godine kako bi se usredotočio na svoju glazbenu karijeru u rodnoj Francuskoj. Tamo je izdao tri dvojezična pop-rock albuma koja su se prodala u više od 2,5 milijuna primjeraka diljem svijeta. Godine 2017. pojavio se u emisiji "The Celebrity Apprentice" sa svojom tadašnjom suprugom, TV voditeljicom Brooke Burke, no našao se na meti kritika nakon što se odbio voziti iza nje na motociklu tijekom jednog snimanja. Danas ima 49 godina te ga se u posljednje vrijeme povezivalo s kanadskim fitness modelom Oksanom Rykovom te švedskom influencericom Elenom Belle.

Donna D'Errico

Dvije je sezone glumila Donnu Marco u seriji 'Baywatch', a također je bila i zaštitno lice Playboya.

Pojavila se i u nastavku Austina Powersa "Goldmember, Candyman: Day of the Dead" te u nekoliko indie filmova, prije nego što je napravila zaokret u karijeri i otvorila kalifornijski zdravstveni centar Zen Spa. Godine 2011. objavila je da planira ekspediciju kako bi pronašla Noinu arku na planini Ararat u Turskoj. Nakon što je pala i ozlijedila se, vratila se u SAD i objavila bankrot.

Bila je 11 godina u braku s basistom heavy metal grupe Mötley Crüe, Nikkijem Sixxom (kolegom Tommyja Leeja), prije nego što su se razveli 2007. godine zbog 'nepomirljivih razlika'. D'Errico je 2017. dospjela na naslovnice zbog svojih fotografija prije-poslije, nakon što je imala četiri estetska zahvata kako bi 'vratila svoje tijelo iz Baywatcha'. Danas ima 53 godine i izgleda otprilike upola mlađe.

Nicole Eggert

Bivša kraljica ljepote glumila je djevojku iz susjedstva Robertu 'Summer' Quinn tijekom tri sezone popularne serije, sve dok njezin lik nije napustila svijet spasioca zbog odlaska na fakultet.

Nakon 'Baywatcha', sudjelovala je u raznim reality showovima te je zauzela drugo mjesto u natjecanju slavnih u ronjenju. Kasnije je također proglasila bankrot i prodala svoj dom u Los Angelesu kako bi otplatila brojne dugove. Prestala se baviti glumom i počela raditi u vlastitom kombiju koji je prodavao sladoled, no 2015. godine ponovno se pojavila u reality showu koji se bavio estetskim zahvatima. Tamo je smanjila grudi s veličine DD na B.

Alexandra Paul

Pet sezona glumila je spasiteljicu Stephanie Holden, udanu ženu za koju se zanimao Mitch. Njezin je lik ubijen 1997. godine kada je grom udario u brod, a nju je zgnječio jarbol.

Kasnije je glumila u 15 TV filmova koji su bili napravljeni za mrežu Lifetime, a imala je i gostujuće uloge u serijama "Melrose Place" te "Mad Men". Udala se za trenera triatlona i postala sportašica. Danas ima 59 godina i većinu svog vremena posvećuje političkom aktivizmu.

Uhićena je više od 10 puta zbog prosvjeda protiv rata u Iraku, nuklearnog oružja, tvorničke poljoprivrede i industrije motora. Sudjelovala je u spašavanju svinja iz klaonica te je provela pet dana u zatvoru nakon što je odbila platiti kaznu u iznosu od 50 dolara za građanski neposluh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:40