EKSPLOZIVNI MEMOARI

Playboyeva zečica razotkriva Hugha Hefnera: ‘On je ženomrzac, znate li na što me sve prisiljavao?‘

Crystal Hefner je nakon smrti supruga maknula implantane, ne nosi štikle i bacila je svu seksi odjeću jer joj se gadi

Crystal Hefner

 Crystalhefner/instagram/

Manekenka i treća supruga pokojnog osnivača i šefa Playboya Hugha Hefnera, Crystal Hefner imala je 21 godinu kad ga je upoznala. U braku su bili od prosinca 2012., pa sve do njegove smrti u rujnu 2017.

Upoznali su se, a gdje drugdje, nego u vili Playboy na zabavi za Noć vještica koja je poznata po popisu gostiju na kojem je puno zvijezda i oskudno odjevenih modela.

image

Crystal Harris (desno) s budućim suprugom Hughom snimljena 2009

Junior/Bestimage/Profimedia/Junior/bestimage/profimedia

Samo nekoliko dana kasnije, Hugh ju je već zamolio da se useli k njemu i njegovim osamnaestogodišnjim djevojkama blizankama Karissi i Kristini Shannon.

image

Karissi i Kristini Shannon, Crystal Hefner i Hugh Hefner

Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia/Mediapunch Inc/alamy/alamy/profimedia

- Sve je počelo jako, jako brzo. Mislim da je imao puno iskustva s brzim useljavanjem žena u njegovu vilu, rekla je Crystal za The Post.

-Volim te, rekao joj je odmah kaže model i nastavlja kako je tada naučila sve o ‘ljubavnom bombardiranju‘. U brak s Hefnerom je ušla 2012. kada je imala 26 godina, a on 86.

Tijekom desetogodišnje veze izgubila je vlastitu osobnost, imala je obavezan dolazak kući do 18 sati, nije mogla putovati i prepustila se ‘čovjeku koji je stalno nešto trebao‘, a osjećala se previše krivom da bi ga ostavila. Bila je uz Hefnerovu smrtnu postelju kada je umro 2017. godine u 91. godini života. Crystal sada ima 37 godina i tek je nedavno shvatila koliko je bio mračan njezin život s osnivačem Playboya.

Crystal je morala ići na sate i sate terapije kako bi razmrsila probleme koje je imala. Bacila je sve osim jedne odjevne kombinacije Playboyeve zečice, uklonila implantate iz grudi i godinu i pol pisala memoare „Only Say Good Things”. Inspiracija za naslov zapravo su riječi njezina pokojnog supruga.

-Jednom kad odem, kad me ne bude, govorite samo dobre stvari o meni, prenosi Hughove riječi Crystal u razgovoru za The Post. Model tvrdi da se držala toga posljednjih pet godina, ali nakon terapija i liječenja shvatila je da mora biti iskrena o vremenu koje je provela s njime.

-Knjiga govori o iscjeljenju od toksičnog okoliša, kaže.

image

Hugh Hefner i Crystal Harris

Koi Sojer Pacificcoastnews.com/Pacific Coast News/Profimedia/Koi Sojer Pacificcoastnews.com/pacific Coast News/profimedia

Rodila se kao Crystal Harris u Lake Havasu u saveznoj državi Arizoni, a brzo se preselila u Brimingham u Engleskoj gdje je s obitelji živjela iznad puba u njihovom vlasništvu, a potom je s 8 godina doselila u San Diego. Studirala je psihologiju i radila honorarno kao model, pa joj je prijateljica predložila da pošalje fotografiju prijave kako bi mogla otići na Playboy zabavu.

Crystal za sebe tvrdi da je bila nesigurna i mlada kada je posjetila zabavu za Noć vještica u noći kad je upoznala Hugha. Započeli su razgovor, a našli su zajedničku temu. Naime, on je studirao psihologiju na Sveučilištu Illinois 40 godina prije nego što se ona rodila.

Dva dana nakon upoznavanja, Hefner ju je pozvao da živi s njime i bude mu treća djevojka.

- Konačno negdje pripadam i važna sam, pomislila je tada.

-Ipak nije trebalo dugo prije nego što se maska srušila i sve se otkrilo. Svi su se ljubili sa osamdesetgodišnjakom.

U nedavnoj dokumentarnoj seriji A&E „Tajne Playboya", Karissa je usporedila seks s Hefnerom sa silovanjem i rekla da je pobacila s 19 godina kada je zatrudnjela s njime.

-Gadilo mi se moje tijelo, rekla je Karissa, koja sada ima 33 godine.

-Sjećam se da ih je Hef držao kao ‘moje bebe‘. Bilo je tako čudno. Imale su 18 godina, govori Crystal o Hefnerovoj vezi s blizankama.

Crystal se ubrzo našla u prisilnoj vezi, a tvrdi da je s godinama Hefner postao sve više ovisan o njoj.

-Volio je stare filmove u kojima su žene padale u nesvijest i bile bespomoćne, nisu ništa mogle bez muškarca, a sve su tražile od muškarca, kaže dodajući da bi i ona bivala nagrađena ako je bila bespomoćna djevojka.

image

Hugh Hefner i Crystal Harris 2009.

Celebrityphoto/retna Pictures/Avalon/Profimedia/Celebrityphoto/retna Pictures/avalon/profimedia

Osim toga, sve se vrtjelo oko posla. Odjeća za zabave bila je iznimno važna i morala se potruditi da izgleda dobro ili bolje od ostalih djevojaka, prisjeća se.

- Na mjestu ste na kojem vas mogu lako zamijeniti, uvijek ste zbog toga na oprezu. Teško je sklapati prijateljstva, podijelila je.

- Kad bi Hef izašao, to bi bilo u klub pokupiti žene. Pa je pretpostavio da ću ja, kad budem izlazila, ponašati se kao one. A ja sam samo htjela otići u Disneyland ili na plažu, bilo gdje, kaže.

Prisjeća se kako ga je jednom pitala da otputuje u pariški Disneyland.

- Ne, idi dok mene ne bude, nakon čega je prestala pitati.

Prvotno, vjenčanje Crystal i Hefnera trebalo je biti u lipnju 2011, ali je ona otkazala pet dana prije vjenčanja. Ipak, u prosincu 2012. vjenčali su se, a Crystal priznaje da je to dijelom bilo zbog krivnje koju je osjećala.

- Pred kraj njegova života, osjećala sam da ga ne mogu ostaviti. Morala sam se brinuti za njega. Obožava me, treba me, oslanja se na mene iz puno različitih razloga i ne mogu ga ostaviti. Tako da sam bila uz njega do samog kraja, ispovijeda se, ali dodaje da tek sada uči što je zdrava veza.

image

Crystal Hefner i Hugh Hefner 2017. godine

Kevan Brooks/admedia/Sipa Press/Profimedia/Kevan Brooks/admedia/sipa Press/profimedia

Holly Madison 2015. godine koja je bila prethodna Hefnerova djevojka broj jedan, koja je glumila u realityju „The Girls Next Door”, zajedno s njegovim drugim djevojkama u to vrijeme, Kendrom Wilkinson i Bridget Marquardt, izjavila je da Hefner ima gole slike žena koje koristi za ucjenu.

O tim fotografijama Crystal smatra da su napravljene iz zabave i da Hefnerova namjera nije bila ucjenjivati djevojke.

- Očistila sam kuću i našla ih. Samo sam pomislila da sam ja žena na ovim fotografijama, što bih učinila s njima? Pobrinula sam se da ih sve podrapam, usitnim i bacim, kaže Crystal o tim fotografijama.

Bila je iznimno uzrujana nakon suprugove smrti toliko da dva tjedna nije mogla napustiti kuću ni spavaću sobu.

Prijateljica je pozvao Crystal na prvo putovanje izvan vile u Afriku, a potom se putovanje nastavilo u Australiju te su tako putovali mjesec dana što je osjećala kao jako potrebno.

- Učim što je žensko prijateljstvo – učim kako je imati prijateljice koje ti zaista žele najbolje i kojima zapravo možeš vjerovati, rekla je. Osim prijateljstva, uči i kako uspostaviti romantične veze i tvrdi da je trenutno slobodna, ali povremeno odlazi na spojeve.

- U vezi s Hefom, bila sam nagrađena za suovisnost i mnoge druge čudne natjecateljske stvari. Učim kako biti normalna osoba koja izlazi i u vezi je. Teško je.

Podijelila je i da je u kontaktu s Hefovom djecom – Christi (70) i Davidom (67) od prve supruge osnivača Playboya Millie Williams te sinovima Marstonom (33) i Cooperom (31), čija je majka Hefova druga supruga Kimberly Conrad.

Popularna Playboyeva vila prodana je prije Hefnerove smrti, a Crystal je ostala predsjednica Hefnerove zaklade i pomogla je arhivirati njegovu imovinu.

- Još uvijek mi je komplicirano. Hef je bio narcis i ženomrzac. Vrlo kompliciran čovjek. Ali činio je i mnogo dobroga. Pomogao je ljudima i zauzimao se za njih. Istodobno, povrijedio je mnoge ljude na načine kojih nije svjestan, priča Crystal.

Crystal je uklonila implantate kada se borila s lajmskom bolešću i od tada se odijeva drugačije.

- Shvaćam da mogu biti tko jesam i otkrivam da ni ne sličim onom životu kakva sam bila. Uopće ne nosim štikle! Ta mala odjeća koju sam morala nositi cijelo vrijeme... Sve sam ih bacila, ona je kao PTSP za mene. Ne mogu ni pogledati sve te stvari.

image

Crystal Hefner na premjeri Disneyeva Haunted Mansion 2023.

Michael Tran/Afp

Ipak postoji jedan odjevni suvenir koji još uvijek čuva.

- Još uvijek imam svoje odijelo zečice, priznaje. Smatra da je evoluirala od pridonošenja mizoginoj kulturi do borbe protiv nje. Otkriva da planira uskoro pokrenuti podcast „Beneath the Surface” u kojem će razgovarati sa ženama koje su prošle kroz slične stvari, što mislim da je važno.

Njezini memoari o životu s Hefnerom izaći će u siječnju, a priznaje kako je dosta imena promijenila iz pravnih razloga. Ipak, ne odustaje od otkrivanja istine jer shvaća da je u redu progovoriti o nečemu što je prošla.

- Rekla bih da je moja intuicija, glasić koji razlikuje dobro od lošeg, bio potisnut u vili. Sad je više slušam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 12:37