POTPUNO NEPRIMJERENO

PLAYBOYEVOJ ZEČICI ZBOG SRAMOTNE FOTKE PRIJETI ŠEST MJESECI ZATVORA 'Ruga se i stigmatizira žrtve, uništava samopoštovanje'

Dani Mathers
 Kevork Djansezian / REUTERS

Policija u Los Angelesu podnijela je tužbu protiv Playboyeve zečice i manekenke Dani Mathers zbog neprimjerenog komentara i fotografije objavljene na društvenim mrežama.

Dani je u srpnju u teretani LA Fitness fotografirala 70-godišnju gospođu u svlačionici, golu, okrenutu leđima, s negativnim komentarom: ‘Ako ja ovo ne mogu ne vidjeti, onda ne možete ni vi.’ Dani je htjela reći kako staro tijelo izgleda ružno.

Fotografiju je objavila na Snapchatu, a pored je stavila i sebe s rukom na ustima, kao da je u šoku. Gospođu, naravno, nije tražila dopuštenje za objavu.

Screenshot / YouTube

U optužnici je terete za narušavanje privatnosti, piše BBC, za što bi mogla dobiti do šest mjeseci zatvora i do 1.000 dolara (skoro 7.000 kuna) novčane kazne ako je proglase krivom.

29-godišnja Mathers se ispričala zbog objave rekavši da je mislila da je slika poslana u privatnoj konverzaciji te priznala da je grozno posramiti nekoga zbog izgleda ili godina. Njezin odvjetnik tvrdi da Dani nije napravila ništa ilegalno te da nije prekršila nijedan zakon.

U priopćenju o tužbi, javni tužitelj Mike Feuer takav je komentar o tuđem izgledu nazvao ‘ponižavajućim s često bolnim i dugoročnim posljedicama’. ‘Ruga se i stigmatizira žrtve, uništava samopoštovanje i promiče opasnu ideju da bi naš jedinstven fizički izgled trebalo uspoređivati s popeglanim slikama onoga što bi trebalo biti savršeno’, rekao je.

Osim što je u komentarima na Facebooku doista nisu štedjeli, već joj željeli kraj karijere i koješta drugo, Mathers je dobila doživotnu zabranu ulaska u popularni lanac teretana i izgubila je posao na radiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:15