SVE ZA PRINCEZU

Pobjegli su, a sad imaju posebne prohtjeve: Harry i Meghan za kćer žele kraljevski tretman

Harry je ovu svoju želju otkrio kada je stigao u London kako bi s bratom, princom Williamom, na 60. rođendan njihove pokojne majke
Princ Harry i Meghan Markle
 Mark Marlow/Afp/Profimedia

Meghan Markle morat će se suočiti s vrlo neugodnim susretom s kraljevskom obitelji ako će se njezina i Harryjeva kći Lilibet krstiti u Windsoru, piše britanski Daily Mail.

No upravo je to navodno želja odbjeglog kraljevskog para, baš kao i da krštenju prisustvuje kraljica Elizabeta II. prabaka malene djevojčice koja je na svijet došla 6. lipnja. Želja im je, kako pišu i drugi britanski mediji, da tom činu prisustvuju i drugi članovi britanske obitelji i zapravo prvi put uživo vide malenu Lilibet Dianu, kako su svoje najmlađe dijete nazvali Meghan i Harry.

image
Splashnews.com/Splash/Profimedia

Kako Daily Mail nagađa krštenje bi trebalo biti u kapelici St. George, dakle na istom mjestu gdje su vodovoda i vojvotkinja od Sussexa krstili svoje prvorođeno dijete, sina Archieja, no kraljica tada nije bila prisutna. Harry je ovu svoju želju otkrio kada je stigao u London kako bi s bratom, princom Williamom, na 60. rođendan njihove pokojne majke princeze Diane otkrio kip s njezinim likom te posebno uređen vrt na posjedu palače Kensington.

image
Dominic Lipinski

Bila je to vrlo emotivna obljetnica, ograničena na samo najuži krug ljudi, a braća su međusobno učtivo razgovarala, ali teško je bilo zaključiti u kakvom su trenutno odnosu. Prije toga, posljednji put su se vidjeli kada im je umro djed princ Philip.

No Meghan i Archie nisu bili u Velikoj Britaniji još od prošle godine kada su zaratili s kraljevskom obitelji, a vrhunac loših odnosa bio je nakon što su Harry i njegova supruga dali eksplozivni intervju Oprah Winfrey. U njemu su iznijeli niz kontradiktornih izjava, no nakon što se bura malo stišala, čini se da su ipak krenuli prema pomirbi s obitelji.

image
Dppa/Ddp Usa/Profimedia

Barem tako dio javnosti vidi znakovito ime koje su dali svojoj kćeri, drugo u spomenu na baku, a prvo Lilibet, kako su kraljicu Elizabetu zvali odmalena kada još nije mogla pravilno izgovoriti svoje ime, a taj nadimak zadržao se do današnjeg dana. Iako su postojale kalkulacije da su to učinili bez kraljičina pristanka, dvor je to demantirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:12