DEPP vs. HEARD

Počelo celebrity suđenje desetljeća, akteri već stigli na sud, procurile neugodne tajne...

Glumačka zvijezda Johnny Depp tužio je izdavača tabloida Sun za klevetu
Amber Heard i Johnny Depp
 Afp

Glumac Johnny Depp u utorak je na sudu počeo parnicu protiv britanskog tabloida koja će vjerojatno otkriti detalje privatnog života holivudske zvijezde i njegove bivše supruge Amber Heard.

Depp (57), zvijezda filmova 'Pirati s Kariba', tužio je izdavača tabloida Sun i njegova izvršnog urednika Dana Woottona za klevetu zbog Woottonova članka iz 2018. u kojemu ga je nazvao 'mlatiteljem supruge'.

Predmet će voditi Londonski visoki sud i suđenje bi trebalo trajati tri tjedna, a iskaze će dati i glumac i bivša supruga.

image
Tolga Akmen
image
Tolga Akmen

Par se upoznao 2011. na snimanju filma 'The Rum Diary' i vjenčao u veljači 2015. Glumica je podnijela zahtjev za razvod nakon 15 mjeseci braka i tražila od suda da mu zabrani da joj prilazi. Optužila ga je za fizičko zlostavljanje što on niječe.

Razveli su se 2017. i tad je ukinuta mjera zabrane pristupa, a Depp je pristao isplatiti joj sedam milijuna dolara.

image
Daniel Leal-olivas

Sun je pokušao prošlog tjedna od suda ishoditi odbacivanje tužbe, no nije uspio iako je sudac ocijenio da Depp nije dostavio svu traženu dokumentaciju, među ostalim i njegovu prepisku telefonom s pomoćnikom koji mu je, po Sunu, nabavljao drogu.

Na početku suđenja glumac je priznao da je Amber nanio puno boli, kao i da je svojedobno "uzimao sve moguće droge".

- Moje iskustvo s alkoholom i stimulansima započelo je u vrlo ranoj dobi... Nisam imao stabilan i siguran obiteljski život, bilo je puno neugodnosti u kući... Sjećam se da me majka jednom zamolila da joj uzmem tablete za smirenje... Kad mi je bilo otprilike 11 godina, sinulo mi je da ti lijekovi smiruju živce, pa sam ih donio kući i popio, to je bio jedini način da umanjim svoju bol - svjedočio je Johnny.

image
Daniel Leal-olivas

No na sudu je negirao tvrdnje da ima tendenciju prema destruktivnom i nasilničkom ponašanju. Štoviše, Depp je rekao kako je Amber bila ta koja je njega opetovano udarala po licu i razrezala mu prst gađajući ga bocom votke, a optužbe da je on nju podvrgavao mučenju i drugim zlostavljanjima nazvao je "bolesnima i potpuno neistinitima".

- Moja bivša supruga opsesivno me kontrolirala i bila je verbalno agresivna - izjavio je glumac. Opisao je kako ga je Heard tijekom jednog leta 2014. ili 2015. pogrdno nazivala "pi**om" i "beskičmenjakom" jer je bježao od njihovih burnih svađa.

- Tad je postala fizički nasilna i više puta udarila me po licu. Krenuo sam prema stražnjem dijelu aviona kako bih se odmaknuo od nje, no ona me slijedila te opet udarila u lice i glavu. Odgurnuo sam je od sebe, na krevet... Potom sam zgrabio jastuk i zaključao se u kupaonici, gdje sam spavao cijelo vrijeme leta - tvrdi Johnny.

image
Daniel Leal-olivas

Na sudu u Londonu u utorak su puštene i snimke iz 2015. na kojima se čuje kako Amber viče na Deppa.

- Udarila sam te, kakvo si je**no dijete, je**no više odrasti - vrištala je glumica.

image
Daniel Leal-olivas
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 06:46