POSRNULI GLUMAC

Počelo suđenje Kevinu Spaceyu, konačno će pred sud zbog optužbi za seksualno napastovanje

Uglavnom je nestao iz javnosti otkako je prije šest godina optužen za nedolično seksualno ponašanje

Kevin Spacey pred sudom

 Martyn Wheatley/Zuma Press/Profimedia/Martyn Wheatley/zuma Press/profimedia

Oskarovac Kevin Spacey stigao je u srijedu na londonski sud na početak četverotjednog suđenja za desetak optužbi za seksualne prijestupe.

Holivudski glumac (63) poriče optužbe o prijestupima počinjenim protiv četvorice muškaraca koji su se navodno dogodili između 2001. i 2013. godine.

image

Vratio se u Ujedinjeno Kraljevstvo ‘kako bi dokazao svoju nevinost‘

Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Zumapress.com/mega/the Mega Agency/profimedia

Porotnici će saslušati optužbe protiv Spaceyja na londonskom Kraljevskom sudu u Southwarku.

Glumac se u siječnju izjasnio nevinim po tri točke optužnice za nedoličan napad, tri točke za seksualni napad i jednu točku za navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka.

Dvostruki dobitnik Oscara također je prethodno odbacio četiri daljnje optužbe za seksualni napad i jednu točku za navođenje osobe na penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka.

Spacey ima adresu u Waterloou u južnom Londonu, ali živi i u SAD-u, gdje ima obitelj. Glumac je trenutačno na bezuvjetnoj jamčevini.

image

Porotnici će saslušati optužbe protiv Spaceyja na londonskom Kraljevskom sudu u Southwarku

Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Zumapress.com/mega/the Mega Agency/profimedia

U prvom sudskom saslušanju na Prekršajnom sudu u Westminsteru u lipnju, Spaceyjev odvjetnik, Patrick Gibbs QC, rekao je da njegov klijent "odlučno negira bilo kakav kriminal u ovom slučaju".

Gibbs je rekao da se optuženik vratio u Ujedinjeno Kraljevstvo "kako bi dokazao svoju nevinost" i "nastavio sa svojim životom".

Poznat je po ulogama u filmovima "Vrtlog života" i "Privedite osumnjičene", koji su mu donijeli Oscare za najboljeg glumca i za najboljeg sporednog glumca, a bio je i umjetnički direktor kazališta Old Vic u Londonu između 2004. i 2015. godine.

Spacey, nekoć jedna od najvećih holivudskih zvijezda, uglavnom je nestao iz javnosti otkako je prije šest godina optužen za nedolično seksualno ponašanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:27