KULTNA FRANŠIZA

Počinje rad na novom ‘Golom pištolju‘: Akcijska zvijezda postat će smotani policajac

O novim nastavcima obožavanih komedija s kraja 80-ih, koje su proslavile Leslieja Nielsena pričalo se još od njegove smrti 2010.

Leslie Nielsen bio je zvijezda serije i filmova ”Goli pištolj”

 Paramount Pictures/Afp/Profimedia

Filmovi iz franšize "Goli pištolj" (Naked gun), od kraja 1980-ih do sredine 90-ih punili su kina. Filmska trilogija bila je nastavak humoristične serije "Policijski odred". Igranje lika ne baš bistrog, smotanog, ali srčanog i upornog policijskog narednika Franka Derbina, komičaru Leslieju Nielsenu donijelo je globalnu slavu. Rečenice poput: "Istina boli. Možda ne kao kad sjedneš na bicikl bez sjedala, ali boli!" i danas se citiraju.

Nielsenovu ljubav glumila je Priscila Presley, Elvisova udovica. Jedna od zvijezda filmova bio je i O. J. Simpson, koji je u to vrijeme bio okrivljen za ubojstvo bivše supruge i njezina prijatelja što je dovelo do "suđenja stoljeća".

image

Scena iz filma "Goli pištolj"

Rights Managed/Mary Evans Picture Library/Profimedia

Sada bi se ova slapstick komedija trebala vratiti na velike ekrane i to s Liamom Neesonom u glavnoj ulozi. Neesonu su, čini se dojadile uloge u akcijskim i SF filmovima, a prijateljstvo i suradnja s producentom Sethom McFarlaneom potaknuli ga da pristane na angažman. On bi, navodno, trebao biti sin policajca Derbina koji je krenuo očevim stopama.

Seth McFarlane, autor "Family Guya" i "Teda", projekt je zagovarao još od 2010. godine kada je preminuo Leslie Nielsen, a Neesona je oduvijek vidio u glavnoj ulozi. Silan uspjeh novog "Top Guna" koji je dijelom i rezultat nostalgije za 1980-ima, potaknuo je šefove studija da kažu "da" i za "Golo oružje".

image

Liam Neeson nakratko će napustiti akcijske uloge

sunset Box/Allpix Press/Profimedia

Deadline piše kako su iz Paramount Pictures dali zeleno svijetlo za početak rada na filmu. Scenarij je, kažu, povjeren Danu Gregoru i Dougu Mandu, autorima scenarija za "Ludu bivšu djevojku", a režija Akivi Schafferu. Ovaj je trojac nedavno dobio Emmyja za Disneyev animirano-igrani film "Chip ‘n Dale: Rescue Rangers" koji je fantastično prošao ne samo kod djece koja su mu ciljana publika nego i kod odraslih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:40