ALINA KABAJEVA

Podaci Putinove ljubavnice naprasno nestali sa stranice tvrtke koju kontrolira: ‘Boji se sankcija Zapada‘

Do ovoga dolazi usred američkih sankcija za Putinove odrasle kćeri, ali i obitelj Sergeja Lavrova

Alina Kabajeva Vladimir Putin

 Sergei Chirikov/AFP

Ime i slika navodne ljubavnice Vladimira Putina, Aline Kabajeve (38), nestali su s web stranice medijskog carstva koje ona kontrolira.

Kabajeva je imala istaknutu poziciju u Upravnom odboru Nacionalne medijske grupe (NMG), ali je ona iznenada nestala - zbog straha od zapadnih sankcija, prenosi Daily Mail.

Do ovoga dolazi usred američkih sankcija za Putinove kćeri, ali i obitelj Sergeja Lavrova, kao i zbog zahtjeva poznatog ruskog oporbenjaka Alekseja Navalnog koji zahtijeva akciju Zapada protiv moćnih 'propagandnih medija' Kremlja.

Izdvojio je i TV i novinsku grupu Kabajeve, tvrdeći da je vjerojatno u vlasništvu Putina osobno. Doznaje se da je njezina plaća procijenjena na gotovo 8 milijuna funti godišnje.

image

Alina Kabajeva

Vladimir Pesnya/AFP

"Želim vas podsjetiti da Nacionalna medijska grupa, koja posjeduje lavovski dio ovog aparata laži, nedvojbeno pripada Putinu osobno, te da njome kao takvom čak i formalno upravlja Putinova ljubavnica Alina Kabajeva", poručio je Navalni iz zatvora.

Iz NMG-a još nije stiglo objašnjenje zašto su uklonjeni ime i fotografija Kabajeve, koja je obnašala dužnost predsjednice uprave od 2014., unatoč tome što nije imala prethodnog medijskog ili poslovnog iskustva.

Ranije se pisalo da se bivša ruska gimnastičarka skriva zajedno sa svojom djecom u Švicarskoj te da bi od tamo mogla biti protjerana. Građani Ukrajine, Rusije i Bjelorusije poslali su Švicarskoj apel da se "moderna Eva Braun spoji sa svojim Fuhrerom". Kabajeva i djeca navodno se skrivaju u luksuznoj privatnoj kući u vlasništvu Putinovih lojalista u blizini francuske granice.

Ranije se pisalo o tome kako je viđena da nosi vjenčani prsten, a bilo je i tvrdnji da su se ona i Putin vjenčali u samostanu Iverskij u brdima Valdai između Moskve i Sankt Peterburga. Navodno je Putinu rodila sina, nazvanog Dima po jednom od predsjednikovih bliskih prijatelja, zatim kćer i potom blizance, za koje se navodi da svi imaju švicarske putovnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:52