PO NAREDBI KRALJA

Pogledajte kako su gardisti u Buckinghamskoj palači odali počast Tini Turner i rasplakali njene fanove

Njezine pjesme voljela je britanska kraljica Elizabeta II, a očigledno su drage i novom kralju Charlesu III koji je odobrio izedbu

Kralj Charles III.

 Brian Lawless/Afp

Mnogi poznati i nepoznati ljudi širom svijeta tuguju za "kraljicom rock ‘n‘ rolla" Tinom Turner. Iako dugo nije bila aktivna u glazbi, posljednji koncert održala je još 2009., a zadnji studijski album objavila još 2000. godine, 83-godišnja glazbenica i njezini hitovi ljude ne ostavljaju ravnodušnima ni danas. Tako će, zasigurno, biti i u budućnost. Očigledno je i da je kraljicu rocka obožavao i jedan pravi kralj s krunom i prijestoljem - Charles III., britanski vladar. Poznato je da je njegova majka, kraljica Elizabeta II. koja je preminula prošle godine, voljela pjesme Tine Turner, a njih dvije su se čak i upoznale 1989. godine.

image

Tina Turner s kraljicom Elizabetom 1989. godine

-/Brandstaetter Images/Profimedia/-/brandstaetter Images/profimedia

Sada je u čast Tini Turner, u dvorištu Buckinghamske palače, glavnog sjedišta britanske monarhije, a po naredbi kralja Charlesa izvedena je pjesma "Simply The Best". Simpatična je to i pomalo neobična obrada Tininog ultimativnog hita, a izveli su je orkestar velške Garde i bubnjarska skupina 1. bataljuna velške Garde.

Privukli su mnogo pozornosti jer su slavnu pjesmu odsvirali tijekom ceremonijalne smjene straže kada kraljevski gardisti "predaju odgovornost za zaštitu Buckinghamske palače i palače Sv. Jakova" novoj grupi vojnika odjevenih u živopisne uniforme.

Po društvenim mrežama proširile su se snimke te izvedbe, a tužni obožavatelji požurili su komentirati kako je to "predivna gesta" kraljevske kuće, kako su se rasplakali, kako je to "fantastična obrada jedne od najboljih pjesama ikad" a neki su se posebno zahvalili zbog poštovanja iskazanog "kraljici rocka".

Tina Turner preminula je u srijedu 24. svibnja, u svojem domu u Švicarskoj. Borila se s nizom zdravstvenih problema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 05:52