FOTOEKSKLUZIV

Pogledajte uživanciju Novaka Đokovića u Zadru na jahti čiji tjedni najam košta 50.000 eura!

Najbolji tenisač svijeta ima isplaniran obilazak teniskih terena na Višnjiku, a šuška se da bi jahtom mogao otploviti i do Kornata
 Luka Gerlanc/Cropix

Najbolji tenisač svijeta, 33-godišnji Novak Đoković u ranim je poslijepodnevnim satima s obitelji, suprugom Jelenom, sinom Stefanom (5) i kćeri Tarom (2) sletio u Zračnu luku Zadar.

Potom se uputio na luksuznu jahtu Asha privezanu u zadarskoj marini gdje je ručao na gornjoj palubi, igrajući se s djecom i često se javljajući na mobitel. Sve su to ekskluzivno uhvatili naši zadarski fotoreporteri.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Za plovidbu dalmatinskom obalom Đoković na raspolaganju ima Ashu, koja je luksuzna Maiora 91 super jahta duga 28 metara, koja ima dvije platforme. Može smjestiti devetero gostiju u četiri odaje raskošno uređene s mekim namještajem i tamnim drvetom, ima jacuzzi, sunčalište i brojne druge pogodnosti. Tjedni najam jahte u jeku ljetne sezone stoji oko 50.000 eura.
Par vezova dalje, dok je Đoković uživao u ručku oko 16 sati, pripremala se jahta za dolazak njemačkog tenisača Aleksandra Zvereva i njegove djevojke Brende Patea.

image
Alexander Zverev s djevojkom
Luka Gerlanc/Cropix
image
Alexander Zverev s djevojkom
Luka Gerlanc/Cropix

Cijela marina je pod visokim policijskim nadzorom, s kopna i s mora.

Za ostatak dana, Đoković ima isplaniran obilazak teniskih terena na Višnjiku i početak treninga, a šuška se da bi jahtom mogao otploviti i do Kornata. Vjeruje se da je Đoković odsjeo u Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, s pet zvjezdica koji se nalazi se uz samo more na poluotoku Punta Skala.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix

Prvi je ovo Đokovićev posjet Zadru, kako je priznao prije par dana u eksluzivnom intervjuu za Jutarnji, iako često ljetuje na Jadranu.

- Jako volim Jadran, volim hrvatsku obalu, generalno taj miris mora, borove šume. Ostao mi je u sjećanju još otkad sam bio mali. Još nismo napravili plan gdje ćemo ovo ljeto, ništa ne znamo. Prije svega radujem se što ću doći i što ću prvi put biti u Zadru. Zahvalan sam svim tenisačima koji su se odazvali, Hrvatskom teniskom savezu, svima u organizaciji, glazbenicima koji su se odazvali i medijima te jedva čekam izići na teren. Ovaj turnir će poslati divnu, snažnu i pozitivnu poruku cijelom svijetu, jer će Zadar tih dana biti sportski centar svijeta – rekao nam je Đoković ususret dolasku u Zadar gdje se od 19. do 21. lipnja održava Đokovićev Adria Tour u sklopu kojeg u Hrvatsku dolaze teniske zvijezde kao što su Dominik Thiem, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, a pridružit će im se i naši asevi Marin Čilić i Borna Ćorić te mnogi drugi tenisači i prijatelji bijelog sporta ujedinjeni u humanitarnom cilju.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Novaka Đokovića u zračnoj luci je oko 13 sati dočekala predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić koja mu je poželjela dobrodošlicu.

- Dobro nam došli u Zadar i Hrvatsku. Zahvalni smo što je Adria Tour ovog vikenda upravo u ovom gradu koji živi za sport. Ovaj turnir je neizmjerna sportska i turistička promocija za Hrvatsku. Vjerujem da će vam se svidjeti novi Regionalni teniski centar Hrvatskog teniskog saveza na kojem se igra Tour. Svim tenisačima želim dobre mečeve i neka najbolji pobijedi! - rekla je Babić koja je prije toga bila na svečanom otvorenju novog regionalnog centra Hrvatskog teniskog saveza na zadarskom Višnjiku.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix

Prije Đokovićeva dolaska, centar koji obuhvaća sedam zemljanih i tri betonska terena otvorili su najbolji hrvatski tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić, a među hrvatskim teniskim velikanima, na otvaranju su bili i izbornica hrvatske Fed Cup reprezentacije Iva Majoli, HTS-ova sportska direktorica Jelena Kostanić-Tošić, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić te Goran Ivanišević, koji ovoga tjedna ima puno obveza kao direktor zadarskog turnira Adria Toura. Na otvorenju je bio i mlađi brat Novaka Đokovića, 24-godišnji Đorđe, također srpski tenisač koji trenutačno obnaša funkciju direktora Adria toura, kojemu je Novak idejni začetnik i inicijator.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix

oković je pokrenuo Adria Tour kako bi promovirao sport, pozitivne vrijednosti i fair-play, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna. Dio sredstava od prodaje ulaznica u Zadru namijenjen je gradnji Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu. Uz uzbudljive mečeve vrhunskih igrača zadarski teniski vikend obilježit će i bogat glazbeni program u kojem će nastupiti Gibonni, Petar Grašo te koncert iznenađenja.Ulaznice za Adria Tour mogu se kupiti u sustavu ulaznice.hr te od danas na blagajni ŠC Višnjik već od 120 kuna. Kupljene ulaznice vrijede i za glazbeni program.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix

U Zadru je već i Goran Đoković, Novakov stric, a kako doznajemo, očekuje se i dolazak Đokovićevih roditelja, majke Dijane, inače Hrvatice iz Vinkovaca te oca Srđana koji je crnogorskog podrijetla.

image
Novak Đoković na jahti
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:09