DEMANTIRAO GLASINE

Pojavila se priča da je HIV-om zaraženi Magic Johnson donirao krv; Legenda NBA-a: ‘To je izmišljotina i laž‘

Johnson je javnosti priznao da mu je dijagnosticiran HIV 1991. godine te istovremeno najavio da odlazi u mirovinu

Magic Johnson

 Mcc/Spread Pictures/Profimedia

Magic Johnson negirao je glasinu da je nedavno dao krv, kako je to prikazao ovih dana Twitter račun posvećen svijetu NBA-a, piše TMZ.

image

Earvin "Magic" Johnson devedesetih

Jeff Haynes/Afp/Profimedia

Spomenuti Twitter račun objavio je fotografiju iz dokumentarca iz 2012. godine, koji prikazuje Johnsona kako mu vade krv na rutinskom pregledu kod liječnika, a ne kako daje krv Crvenom križu. Tvit je vrlo brzo postao viralan jer je tvrdio da je legenda Lakersa, kojoj je dijagnosticiran HIV ranih 1990-ih, donirala krv kako bi pomogao onima koji su zaraženi covidom-19.

image

Lažni tweet.

Screenshot/Twitter

Johnson je sada rekao da je sve "potpuno izmišljeno i laž".

- Svjestan sam lažne priče koja kruži internetom - rekao je 63-godišnji član košarkaške Kuće slavnih te dodao da "nikada nije darivao krv".

Podsjetimo, Johnson je javnosti otkrio da mu je dijagnosticiran HIV 1991. godine te istovremeno je najavio da odlazi u mirovinu.

Johnson se na kraju ipak vratio na parket tijekom All-Star utakmice 1992., a odigrao je i još jednu sezonu s Lakersima 1995. godine. Završetkom te sezone 1995. - 1996., završio je i karijeru te od tada zagovara siguran seks i svijest o HIV-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 19:46