TRAGEDIJA NA JEZERU

Policijski izvještaj o smrti glumice otkrio novi detalj: ‘Žrtvovala je sebe i spasila sina‘

Policija još ne može sa sigurnošću potvrditi da je Naya Rivera znala plivati. Tijelo joj je pronađeno bez prsluka za spašavanje
Naya Rivera i sin Josey snimljeni u veljači 2019.
 Pma/Admedia/Profimedia

Policija je u ponedjeljak potvrdila da je u jezeru Piru u američkoj saveznoj državi Kaliforniji pronašla tijelo glumice Naye Rivere, koja je nestala prošlu srijedu poslijepodne, nakon što je s četverogodišnjim sinom Joseyem otišla na izlet brodom.

Dječak je kasnije istoga dana pronađen kako spava na njihovu pontonu - na sebi je imao prsluk za spašavanje, no njegovoj majci, 33-godišnjoj zvijezdi TV serije "Glee", izgubio se svaki trag.

- Iako se obdukcija i službena identifikacija još čekaju, a s obzirom da trenutačno nemamo niti jednu aktivnu potragu za nestalim osobama na spomenutom jezeru, uvjereni smo da smo pronašli Nayu Riveru...

Prema svemu sudeći, ona i sin spustili su se s broda i otišli plivali. Dječak je istražiteljima rekao kako mu je majka pomogla da se popne na plovilo, ali kad je pogledao iza sebe, vidio je kako mu mama nestaje u vodi...

Čini se kako je Naya skupila dovoljno snage da sina vrati na brod, ali nije uspjela spasiti i samu sebe - izjavio je na konferenciji za novinare šerif okruga Ventura Bill Ayub, a prenosi Daily Mail.

image
nadzorne kamere snimile su trenutak kad je Naya Rivera sa sinom stigla na jezero Piru u Kaliforniji
Ventura County Sheriff/mega/The Mega Agency/Profimedia

Također je potvrdio da se na brodu nalazio i spasilački prsluk za odrasle, ali tijelo u jezeru pronađeno je bez njega. Policija još ne može sa sigurnošću potvrditi da je Naya Rivera znala plivati.

Ayub je rekao da je kupanje u jezeru Piru dozvoljeno, ali većina posjetitelja uglavnom ga koristi za rekreaciju na plovilu. U ponedjeljak je pokrenuta i peticija za zabranu kupanja "u tamošnjim opasnim vodama".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:21