PONOSNI GEJ

Pop zvijezda ‘90-ih: ‘Nisam razumio kako seks funkcionira, mislio sam da ću umrijeti jer volim dečke‘

Bilo je toliko stigme, gay populacija bila je okrivljena za navodnu gay pošast, maltretirali su me u djetinjstvu, kaže Darren Hayes

Darren Hayes

 Mike Gray/Avalon/Profimedia/Mike Gray/Avalon/Profimedia

Darren Hayes (50), pjevač benda Savage Garden, otkrio je kako je živio u strahu od zaraze HIV-om i smrti od AIDS-a nakon što je još u ranoj dječačkoj dobi shvatio da je homoseksualac, prenosi Daily Mail.

- Nisam razumio kako seks funkcionira. Zbog toga mi je djetinjstvo bilo prilično traumatično, bio sam zbunjeni tinejdžer koji je odrastao na vrhuncu epidemije HIV-a. Kao dijete, riječ homoseksualac povezivao sam s tim virusom i kad sam tek počeo shvaćati da volim dečke, televiziju su preplavile reklame o AIDS-u... Mislio sam ne samo da ću dobiti sidu jer volim dečke, nego da ću i umrijeti.

Bilo je toliko stigme oko homoseksualnosti, gej populacija bila je okrivljena za tu navodnu gej pošast. Toliko su me maltretirali u djetinjstvu, kao i većinu homoseksualne djece - tek onda zapravo spoznaš da su prvi ljudi koji te etiketiraju oni koji su na neki način shvatili tvoju seksualnost prije nego što si ti sam uistinu procesuirao i prihvatio tu činjenicu - rekao je Darren.

Pjevač je svoj novi samostalni album odlučio nazvati "Homosexual" kako bi se, kaže, napokon oslobodio "internalizirane homofobije".

- Danas sam i više nego ponosan na to tko sam i što sam. Naučio sam voljeti sebe - izjavio je Hayes, koji je 2006. u javnost izašao kao gej i sklopio brak s partnerom, britanskim scenaristom Richardom Cullenom, na građanskoj ceremoniji u Velikoj Britaniji, a par se ponovno vjenčao u Kaliforniji 2013. kako bi iskazao podršku istospolnim brakovima.

- U braku sam već 17 godina. Nedavno sam nastupio na Mardi Grasu u Sydneyju i osjećao sam se tako slobodno i tako voljeno. Ja sam danas potpuno drugačija osoba od one koja je u emisji ‘Top of the Pops‘ izvodila pjesmu ‘I Want You‘ u uskoj opravici Jeana Paula Gaultiera s noktima lakiranima u plavoj boji. Imao sam nevjerojatnu frizuru kao George Michael, a čak se ni George Michael tad nije deklarirao kao gej. Bio je to drugačiji svijet i ja sam iznutra bio vrlo zbunjen. Ali prekrasan je osjećaj danas razgovarati o ovome i osjećati ništa drugo osim ponosa - zaključio je Darren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:10