VELIK INTERES PUBLIKE

Popularne Novosađanke, The Frajle, u Lisinskom će u ožujku održati čak tri koncerta zaredom

 

Dva termina, 14. i 15. ožujka su rasprodani već tjednima, a za treći koncert 16. ožujka, do kojeg nas dijeli više od dva tjedna, ostalo je svega još 25 posto ulaznica u prodaji.

Već je dobro poznato da koncerti Frajli pobuđuju veliki interes publike i da nastaje gužva gdje god se održavaju. No treći uskoro rasprodani termin u Lisinskom, i to bez velikih najava i pompi, sad već govori o svojevrsnom fenomenu.

Rasprodani koncerti u koncertnoj dvorani Lisinski, svojevrsna je nagrada za svakoga glazbenika, bilo iz Hrvatske, bilo iz regije. Probiti tu magičnu granicu, povezati se s publikom, rasprodati makar jedan termin, a kamoli tri smatra se ozbiljnom potvrdom dobrog glazbenog puta, u kojem publika kupnjom ulaznica daje finalni pečat i potvrdu.

Četiri dame, Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena Buča i Nevena Buča, u deset su godina postojanja i djelovanja uspjele svojom neodoljivom energijom, osebujnim šarmom i, na kraju, pjesmama, stvoriti vojsku obožavatelja. Tome u prilog ide i činjenica kako su se prva dva termina u Lisinskom rasprodala toliko brzo, doslovno dvjema objavama na društvenim mrežama, da se koncerti nisu stigli najaviti inače uobičajenim medijskim kanalima.

Odluka za treći koncert donesena je nedavno, na inzistiranje publike, i za sada je prodano više od 1300 ulaznica, a kada se i treći koncert rasproda, za što sada više ne postoje sumnje, donesena je odluka da četvrtog koncerta neće biti.

„Tri je lijepa brojka, dovoljno da još uvijek zadržimo svježinu i da svakom danu i koncertu damo nešto novo i drugačije. Nema potrebe da ispipavamo krajnje granice sa četvrtim ili petim koncertom, jer planiramo pjevati još dugo pa ostavljamo nešto i za neke nove trenutke, mjesece i godine. Ne možemo opisati koliko smo ponosne na našu publiku, naše pratitelje i prijatelje, naše slušatelje... ne možemo opisati i koliko s ponosom gledamo na ovih naših 10 godina, jer sve što smo radile, svaku odluku koje smo donijele, svaku pjesmu koju smo otpjevale... sve nekako ima smisla. I ovdje ne mislimo samo na trenutačne koncerte u Lisinskom, već na sve što nam se događa u posljednje vrijeme. Jedva čekamo Lisinski! Jedva čekamo tih pet-šest tisuća ljudi koji će prodefilirati tim impozantnim prostorom, i koji će s nama tri dana slaviti pjesmu, prijateljstvo, ljubav. Ovo je zajedničkih 10 godina i red je da ih zajedno proslavimo“, komentirale su Frajle.

No bitno je za napomenuti kako čudesna četvorka nije osvojila samo Hrvatsku, već i regiju. Pa tako Frajle, osim Lisinskog, čekaju i rasprodani koncerti širom cijele regije te za sada dva (treći se smiješi) u Kombank dvorani u Beogradu.

Bit će to večeri pune neizostavnih evergreena, poput „Meni trebaš ti“, „Žuta ruža“, „Kao ptica na mom dlanu“ ili „Ako je vrijedilo išta“, no i vlastitih pjesama koje su sad već postale dobro poznati hitovi - „Menjam dane“, „Ich Liebe Dich“, „Štiklice“, „Zlato“ ili „Noćas si moje vino“.

Prošle godine izdale su svoj peti album, naziva „Obraduj me“, koji je donio 10 fantastičnih prepjeva pjesama nekih od najpoznatijih legendarnih glazbenika, koje su djevojke izvele s gostima, izvornim izvođačima tih pjesama: Ninom Badrić, Vannom, Željkom Bebekom, Sašom Lošićem, Alkom Vuicom, Borisom Novkovićem, Jasnom Zlokić, Anicom Dobrom, Tijanom Dapčević i Kikijem Lesandrićem. Album je najavila suradnja s Vannom na pjesmi „Ako je vrijedilo išta“ dok aktualni singl, pjesma „Žuta ruža“ koju su otpjevale sa Željkom Bebekom, već mjesecima ne silazi s top lista radijskog etera, a nekoliko mjeseci nakon objavljivanja broji skoro 2 i pol milijuna pregleda na Youtube platformi. Ove godine Frajle su sudjelovale i na CMC festivalu s pjesmom „Zlato“ te na Splitskom festivalu s pjesmom „Noćas si moje vino“. Obje pjesme su također osvojile vrhove top lista u radijskom eteru tako da bi se moglo reći da im je 2019. bila najplodnija godina rada i postojanja.

Preostale ulaznice za treći koncert, koji će se održati u ponedjeljak, 16. ožujka, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na ulaznice.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2023 12:23