SUĐENJE ZA SUĐENJEM

Popularni folk pjevač u pravnom ratu s bivšom ljubavnicom: ‘Život s njim je non-stop samo daj, daj, daj. Manipulator‘

Australska poduzetnica Sonja Bašić traži od Halida Muslimovića odštetu za fizičku i psihičku bol, te povrat posuđenog novca

Pjevač Halid Muslimović

 Instagram/Screenshot

Sonju Bašić srbijanski i bosansko-hercegovački mediji opisuju kao "bivšu emotivnu partnericu" i "bivšu ljubavnicu" jednog od najpopularnijih folk pjevača s ovih prostora, Halida Muslimovića, a njihova pravna trakavica, koja traje od 2018. godine, česta je tema u obje države. Netko je čak povukao paralelu između njihovih susreta na sudu i suđenja Johnny Depp protiv Amber Heard. Sličnosti ima, ako ništa drugo barem po tome što se, baš poput bivšeg holivudskog para iz noćne more, i akteri suđenja u BiH, nabacuju poprilično ružnim pričama.

Bašić je sada emisiji "Puls Srbije" otkrila kako je sud u Prijedoru, u njezinom pravnom ratu protiv Muslimovića, još jednom presudio u njezinu korist. Još jednom jer je prošle godine Osnovni sud u Banjaluci kaznio Muslimovića zbog nanošenja tjelesnih povreda te ugrožavanja sigurnosti novčanom kaznom od oko 600 eura.

- Moj odvjetnik dobio je presudu za klevetu i ona je u moju korist - rekla je Sonja Bašić u emisiji i dodala kako joj pjevač mora platiti 5.000 konvertibilnih maraka, te 2.500 eura za troškove odvjetnika - Ono što je najvažnije, mora otići u medije i ispričati mi se zbog klevete.

Bivši par očekuju još dva suđenja. Na jednom, Bašić traži odštetu zbog fizičkog zlostavljanja. U drugome je u pitanju novac.

- To su odštete za tjelesne i psihičke povrede. Iako ne postoji odšteta za to ni za mene ni za bilo koju ženu koja je doživjela nasilje - rekla je te nastavila - Važno je i to suđenje za osporavanje imovine. Duguje mi 107.000 eura, a tu ima i troškova suđenja i odvjetnika.

Prema onome što su pisali razni mediji - pjevač i Sonja Bašić upoznali su se 2015. godine kada je on bio na turneji u Australiji. Godinu dana kasnije ona je došla u Bosnu i Hercegovinu.

image

Sonja Bašić

Screenshot/YouTube

- On me odveo kod odvjetnika koji mi je tada ispričao da bi Halid mogao sve izgubiti - rekla je prošle godine u televizijskoj emisiji "Premijera - Vikend specijal".

U razdoblju između 2015. i 2018. godine, kako su pisali mediji "dok su bili u emotivnoj vezi" poduzetnica iz Australije navodno je financijski pomagala pjevaču i posuđivala mu novac.

Iznos se popeo do spomenutih 107.000 eura koje je ona uglavnom uplaćivala preko Western Uniona. No, 37.000 eura je Halidu Muslimoviću, kako tvrdi, dala na ruke, pa se bez dokaza o uplati sud njima ne bavi.

Bašić je u različitim intervjuima i izjavama za razne medije tvrdila da je do fizičkog napada na nju došlo jer nije više željela biti u vezi, te je tražila povrat duga. Govorila je i kako je prije suđenja u Banja Luci dobivala poruke da bi bilo bolje da se povuče.

Tvrdila je, također, da je u SAD-u i Australiji pjevač već osuđivan kao zlostavljač žena i da ona ima papire koji to dokazuju. Njemu je, inače, 2019. godine odbijena viza za Kanadu zbog sudskog postupka u kojem ga se tereti za nasilje.

- On je ovako dobar preko kamere, smješka se, a kad živiš s njim to je kaos...To je non-stop samo "daj, daj, daj, daj"... - rekla je Bašić prošle godine gostujući u emisiji RTS "Vikend jutro".

U najnovijem nastupu ponovila je kako je dala sve od sebe da mu pomogne te bila uz Muslimovića kada nitko nije.

- A doživjela sam to što sam doživjela... To je osoba koja 35 godina živi uz pomoć narcisoidnosti i manipulacije... Tu nema pomoći. On ima veliki ego. Za njega je svaka žena budala. Prije sam ga molila da sjednemo i da se dogovorimo, međutim, ti ne možeš s njim nikako. To je čovjek koji je sve ovo usput planirao, kao što je planirao da (novac) nikad ne vrati, kao i kod ostalih žrtava kojima nikada nije vratio novac. Jako je teško s takvom osobom- - zaključila je sada Bašić.

Pjevač, koji njezine tvrdnje demantira od prvoga dana.

- Poslije suda ću reći sve što imam. Ali, sada kažem samo ovo: To je laž, manipulacija i ucjena. Čekat ćemo da sud završi svoje. - rekao je na početku prvog suđenja. Tada je preporučio novinarima da pokušaju saznati "tko je ta žena, čime se bavila, šta je radila" - Ovo što se ona predstavlja nekim drugim imenom, kao zbog obitelji, jako je dobro poznata u Australiji po nekim drugim stvarima. Provjerite je li imala problema sa zakonom tamo. Sada je, pak, na pitanje novinara portala Nova.rs o novoj presudi samo je kratko odgovorio: "Ne zanima me to, niti znam o kakvoj presudi pričate".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:14