ZADNJI VLAK

Posljednje ulaznice za Euroviziju u Liverpoolu puštene su u prodaju u 13 sati

Većina ulaznica već je prodana, a na svakom nastupu bit će prisutno oko šest tisuća ljudi
 Damir Skomrlj/Cropix

Posljednje ulaznice za Euroviziju puštene su u prodaju danas u 13 sati, radi se o ograničenom broju ulaznica za svaki od devet nastupa koji će se uživo održavati u ACC Liverpool areni. Ulaznice se prodaju preko engleske internetske stranice Ticketmaster UK bez obzira na državu u kojoj se nalazi kupac.

Prve ulaznice puštene su u prodaju u ožujku, a rasprodane su u rekordnih 90 minuta pa su brojni obožavatelji ostali bez svojih karata. Ulaznice za polufinale prodaju se po cijeni od 90 do 290 funti, dok one za finalnu večer stoje od 160 do 380 funti. Također, moguće je kupiti i karte za probu koje koštaju od 30 do 280 funti.

Većina ulaznica već je prodana, a na svakom nastupu bit će prisutno oko šest tisuća ljudi. Prošle godine pobjedu je odnijela Ukrajina, ali zbog rata koji je ondje u tijeku, ovogodišnja Eurovizija održat će se u Liverpoolu. To će biti prvi put u posljednjih 25 godina da se natjecanje održava u Velikoj Britaniji.

Pet zemalja, poznatih kao "velikih pet" - Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo, automatski dobivaju mjesto u finalu, dok će ga ostali morati zaraditi. Ukrajina se ove godine također kvalificirala bez sudjelovanja u knock-out fazi jer je odnijela pobjedu u 2022. godini.

Preostalih 31 izvođača nastupit će u dva polufinala - u utorak 9. i četvrtak 11. svibnja. Iz svakog od dva kvalifikacijska kruga u finale će proći deset zemalja koje će se u subotu 13. svibnja boriti za pobjedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 19:18