DANNY MASTERSON

Posrnuli glumac i osuđeni silovatelj dobio 30 godina iza rešetaka. Stavili ga u ‘privilegiranu skupinu‘ zatvorenika

Masterson je uz uporabu sile prisilio žene na spolni odnos, uključujući dugogodišnju djevojku u svojoj kući u Hollywood Hillsu

Danny Masterson

 Gigu/

U javnost je ‘‘isplivao‘‘ tromjesečni plan zatvorskog boravka osramoćenog glumca Dannyja Mastersona. Popularni glumac i zvijezda hit serije ‘Lude sedamdesete‘, osuđen je na 30 godina do doživotne robije zbog silovanja dvije žene prije više od 20 godina u svojoj kući u Hollywood Hillsu.

image

Danny Masterson u zatvoru u Delanu

-/Afp

Prošle je srijede smješten u North Kern zatvor u Delanu, a boravi u odjelu zatvora koji se zove "privilegirana skupina U", koji zabranjuje posjete obitelji i pristup osobnoj imovini, ali ograničava pristup zabavi, piše NY Post. TMZ izvještava da je Mastersonu dopušten jedan telefonski poziv prvog tjedna u zatvoru, a nakon toga je ograničen na jedan poziv mjesečno, sve dok je u tzv. "povlaštenoj skupini zatvorenika".

TMZ je potvrdio da će Masterson i dalje imati pristup zatvorskom dvorištu i rekreacijskim uslugama, ali neće dobiti svoje pune zatvorske povlastice dok se ne završi proces klasifikacije, što bi moglo potrajati do 90 dana. Neidentificirani izvori bliski glumcu rekli su izdanju da je Masterson pokazao "iznimnu snagu uma i duha" usred transfera iz okružnog zatvora u Los Angelesu u zatvor u Delanu prošlog tjedna.

image

Glumačka postava ‘Ludih sedamdesetih‘

20th Century Fox - Album/Album/Profimedia/20th Century Fox - Album/album/profimedia

Podsjetimo, Masterson je uz uporabu sile prisilio žene na spolni odnos, uključujući dugogodišnju djevojku u svojoj kući u Hollywood Hillsu. Dogodilo se to u razdoblju između 2001. i 2003. godine. Rekli su porotnicima da je žene drogirao pićem kako bi ih mogao silovati. Istaknuli su da je iskoristio svoj utjecaj u Scijentološkoj crkvi, a sve tri žene su također bile pripadnice iste crkve, kako bi desetljećima mogao izbjegavati posljedice. Žene su posvjedočile da im je, kada su Mastersona prijavile dužnosnicima u crkvi, rečeno da to nije silovanje, da su bile dio etičkog programa i da su ih upozorili da ne idu policiji.

image

Danny Masterson i Bijou Phillips

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/

Ubrzo nakon izricanja presude u rujnu, Mastersonova supruga, glumica Bijou Phillips, podnijela je zahtjev za razvod nakon što je ostala uz njega tijekom cijelog sudskog postupka. U braku su proveli gotovo 12 godina i imaju 9-godišnju kćer Fiannu Francis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 07:49