SAMANTHA FOX

Postala je seks-simbol ‘80-ih nakon što su je u policiji odbili jer je bila - preniska!

Iako su za njom uzdisali muškarci diljem svijeta, pjevačica je 2003. napokon javno priznala kako je zapravo privlače žene
Samantha Fox 
 Philip Raymond-barker/Swns/Swns/Profimedia

Model i pjevačica Samantha Fox karijeru je započela sa samo 16 godina, a u četvrtak slavi 55. rođendan. Ova svega 158 centimetara visoka seks-bomba, zavidnih tjelesnih mjera 98-59-84, snimila je i seriju provokativnih editorijala za muški časopis Playboy, a '80-ih je bila najfotografiranija žena u rodnoj Velikoj Britaniji.

image
Samantha Fox
Philip Raymond-barker/Swns/Swns/Profimedia

U svijetu slavnih završila je sasvim slučajno - Samantha se, naime, željela pridružiti policiji, no odbili su je jer je bila preniska. Tad ju je majka prijavila na natjecanje u manekenstvu, a sve ostalo je povijest.

Pune tri godine Fox je bila najpopularniji i najpoznatiji britanski glamur model, ali prije nego što je napunila 20 godina, odlučila je započeti novu karijeru pop zvijezde. Njezin debitantski singl "Touch Me (I Want Your Body)" dosegnuo je prvo mjesto u 17 zemalja, a pjesme su joj tri puta ušle i u top 10 američkih top lista. Među Samanthinim uspješnim singlovima bili su "Naughty Girls (Need Love Too)" i "I Wanna Have Some Fun".

Glumila je u nekoliko filmova, sudjelovala u reality showovima, a okušala se i kao voditeljica. Manje je poznato da je Fox radila i na skladbi benda All Saints koja se našla na njihovu studijskom albumu "Saints and Sinners" iz 2000. godine, no članice grupe nisu je htjele imenovati na spomenutoj ploči pa je Samantha na njoj morala koristiti majčino djevojačko prezime.

Unatoč velikom uspjehu u modelingu i svijetu glazbe, život seks-bombe iz '80-ih obilježili su i brojni padovi. Otac Patrick, koji joj je bio menadžer sve do 1991. godine, potkradao ju je i oštetio za najmanje milijun funti. Samantha ga je tužila, ali 1995. uspjela je vratiti tek 363.000 funti. Patrick je preminuo 2000., a njegova kći gotovo deset godina nije razgovarala s njim.

image
Samantha Fox
Fameflynet.uk.com/Splash/Profimedia

Zbog opsjednutih obožavatelja, koji su joj život često pretvarali u pravu noćnu moru, pjevačica je od 18. godine morala plaćati tjelohranitelje. Jedan fan čak se pokušao ubiti ispred njezina stana.

- Bio je Francuz, slao mi je pisma u kojima je pisao kako sam mu ja supruga, prijetio je da će se ubiti ako ne izađem i razgovaram s njim... Bilo je suludih i histeričnih trenutaka - ljudi su mi se silom htjeli približiti, dodirnuti kosu... Razbijali su prozore i riskirali vlastite živote, morala sam bježati u helikopteru s krovova zgrada - rekla je svojedobno Fox.

Iako su za njom uzdisali muškarci diljem svijeta, Samantha je 2003. napokon javno priznala kako je zapravo privlače - žene. Bila je u vezi sa svojom menadžericom Myrom Stratton sve do 2015. kad je ona, nažalost, preminula od raka.

Ljubav je ponovno pronašla s Lindom Olsen, s kojom planira i ozakoniti vezu. Zaručile su se prošle godine, ali zbog pandemije koronavirusa datum vjenčanja još nisu odredile.

image
Samantha Fox
Retna/avalon.red/Avalon Editorial/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:45