POSEBNA LJUBAV

Postoji samo jedna žena starija od 25 godina koju Leonardo DiCaprio već godinama bezuvjetno voli

Bivša tajnica rođena u Njemačkoj, koja je pobjegla od Drugog svjetskog rata, i dalje je ključna figura u njegovom životu

Leonardo DiCaprio, Irmelin Indenbirken i kralj Charles

 By John Stillwell/Afp

Ljubavni život holivudskog miljenika Leonarda DiCaprija uvijek je punio novinske stupce i krasio medijske naslovnice, zahvaljujući njegovoj sklonosti da izlazi samo sa ženama mlađim od 25 godina.

Otkako je postigao veliki uspjeh uz Roberta De Nira u filmu ‘This Boy‘s Life‘ 1993., DiCaprio je uživao u nizu ljubavnih romansi s poznatim damama, uključujući veze s Ninom Agdal, Kelly Rohrbach, Blake Lively, Rihannom, Gisele Bündchen i Bar Refaeli - i nijedna od njih nije bila starija od 25 dok su hodale s holivudskom zvijezdom.

I dok Dicaprio danas ima 48 godina, njegove su partnerice naizgled sve mlađe. Posebnu buru u javnosti izazvala je vijest da je u vezi s 19-godišnjom manekenkom Eden Polani, koja nije bila čak ni rođena kada je njegov veliki hit ‘Titanic‘ igrao u kinima.

No, ipak, postoji jedna žena starija od 25 koja ipak posjeduje ključ Leova srca - njegova majka.

Tko je Irmelin Indenbirken?

Irmelin Indenbirken (79) odgajala je sina kao samohrana majka u Los Angelesu i mogu joj se pripisati zasluge za njegovu uspješnu glumačku karijeru. U intervjuu za Access Hollywood iz 2014., DiCaprio je rekao da je njezina podrška uvijek bila nepokolebljiva otkako joj je još s 12 godina priopćio da želi postati glumac.

"Ona je jedini razlog zašto mogu raditi ono što radim", rekao je tada.

Irmelin je također bila žestoko zaštitnički nastrojena prema svom sinu u ranim godinama njegove slave, pa se često znala postaviti između njega i paparazza koji su ga stalno gnjavili.

image

Irmelin Indenbirken

Dave Bedrosian/Zuma Press/Profimedia/Dave Bedrosian/zuma Press/profimedia

Traumatično djetinjstvo

Nakon vlastita traumatičnog djetinjstva, jer je rođena u Njemačkoj u skloništu 1942. u vrijeme Drugog svjetskog rata koji je bjesnio Europom, Irmelin je bila odlučna u tome da će njezin sin imati sretnije djetinjstvo.

Njezina majka Helene Indenbirke rekla je za njemački časopis Hellweger Anzeiger 1998. da je obitelj rođena u malom selu Oer-Erkenschwick, sjeverno od Dortmunda, te da su proživljavali ‘teška vremena‘. Zbog takvih okolnosti na kraju su bili primorani pobjeći u SAD, ali tek desetljeće nakon završetka rata.

Irmelin je odrastala kao tinejdžerica u njemačkoj zajednici u New Yorku. Njezini roditelji naposljetku će se vratiti u rodnu zemlju tri desetljeća kasnije, 1985. godine.

Poznanstvo s Leovim tatom

Nakon školovanja za tajnicu, Dicapriova majka upoznala je njegova oca Georgea, koji je prodavao stripove, u svojim dvadesetima. Par je navodno odabrao ime budućeg sina dok su bili na odmoru u Firenci, nakon što su pregledavali poznata remek-djela Leonarda da Vincija.

George i Irmelin razišli su se prije nego što je maleni Leo napunio godinu dana, ali, prema riječima glumačke zvijezde, njegovi su roditelji ostali u prijateljskim odnosima. George je neko vrijeme živio u susjedstvu, no veza s majkom bila je jača.

image

Leonardo DiCaprio s majkom Irmelin na dodjeli Oscara 2014.

Frederic J. Brown/Afp

Sve za svog Lea

Iako je DiCaprijevo djetinjstvo u ‘surovom‘ predgrađu istočnog Los Angelesa bilo lakše od majčinih ratnih iskustava, nije mu bilo baš lako.

"To je definitivno bilo grubo susjedstvo, ali bilo je cool. Vidio sam puno toga. Mislim da je dobro tako odrastati. Dobro je vidjeti i tu stranu mladosti", rekao je u intervjuu iz 1998.

Odlučna da sinu pokaže bolji život, majka je DiCaprija upisala u srednju školu u boljem susjedstvu i tamo ga je vozila svaki dan, iako bi na to gubila po tri sata dnevno.

‘Upoznaj moju majku‘ ili kako su djevojke morale proći Irmelinin test

Svaka žena koja bi se odlučila za vezu s Leom zasigurno je već od prvih trenutaka tog odnosa shvatila koliko Irmelin igra važnu ulogu u njegovu životu. U većini slučajeva, njegova se majka dobro slagala s DiCaprijevim partnericama. Doista, glumac je često znao ostajati kod kuće dok bi njegove mama i djevojka šetale crvenim tepisima - uključujući i podršku supermodelu Gisele Bundchen na holivudskim događanjima.

Izraelska manekenka Bar Refaeli, s kojom je glumac bio u vezi pet godina, također se činila kao dobra prijateljica s njegovom majkom. Njih su troje čak zajedno otputovali u Njemačku 2010. kako bi prisustvovali jednoj dobrotvornoj gala večeri.

Godine 2017. njegova tadašnja djevojka Camila Morrone fotografirana je kako izlazi iz privatnog zrakoplova u zračnoj luci Van Nuys u L.A.-u nakon njihova zajedničkog putovanja. Morrone koja je tada imala 23 godine, provela je let družeći se s DiCaprijevom majkom.

image

Leonardo Di Caprio, Camilla Morrone i njegova majka Irmelin

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Je li Irmelin već upoznala 19-godišnju Eden Polani, ostaje za vidjeti - iako sigurno može biti samo pitanje vremena kada će se tinejdžerica upoznati sa svojom potencijalnom budućom svekrvom.

Leov očuh je ljubav Irmelinina života

No, ne treba samo Leo reći svojoj mami hvala kad je u pitanju podrška u vezi ljubavnog života. I Iremlin može zahvaliti svome sinu za uspjeh u njezinu romantičnom životu. Ona je u vezi sa zgodnim Škotom Davidom Wardom, koji ima oko 70 godina, a za njihov spoj na slijepo zaslužan je upravo DiCaprio. On im ga je namjestio prije gotovo 11 godina.

Ward danas uživa s Iremlinom, a zajedno putuju, zabavljaju se sa zvijezdama s A-liste, ljetuju sa supermodelima, uživaju u privatnim zrakoplovima i druže se na setu holivudskih blockbustera dok DiCapriju pružaju podršku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:37