EVAKUACIJA

Potpuni kaos usred pustinje, slavni spašavaju živu glavu: ‘Satima smo se probijali kroz blato‘

DJ Diplo podijelio je video sebe kako bježi s Burning Mana u kamiončiću, s njim se vozio i Chris Rock, iskustva fanova su jeziva

Diplo je na Instagramu objavio video kako s Chris Rockom bježi s festivala

 /Diplo/instagram

Nakon što su tisuće posjetitelja festivala Burning Man ostali na cjedilu jer su obilne kiše prožele udaljenu pustinju Nevade dubokim blatom, poznati DJ Diplo je s komičarem i glumcem Chris Rockom uspio pobjeći s festivala, nakon što im je jedan obožavatelj ponudio mjesto u svom kamionetu.

Diplo je na društvenim mrežama podijelio video gdje se vozi u stražnjem dijelu kamioneta, a s njim je Chris Rock i nekoliko fanova. U videu je napisao da im je ponuđena vožnja nakon što su hodali skoro 10 kilometara kroz blato, prenosi Hollywood Reporter.

U opisu objave na Instagramu je detaljnije objasnio situaciju, navodeći da je satima hodao po cesti i stopirao, jer ima nastup u Washingtonu i nije htio razočarati sve koji su planirali doći. Zahvalio se obožavatelju koji ga je odvezao, navodeći da je napravio pametan potez kad je kupio kamionet, ne znajući da je zapravo namijenjen upravo za ovaj trenutak.

Chris Rock je također na Instagramu podijelio fotografiju gustog blata koje se stvorilo na terenu festivala nakon što je jaka kišna oluja pogodila pustinju Black Rock u petak navečer i subotu ujutro.

Zbog lošeg vremena, sudionicima je naređeno da se sklone na mjestu, ne koriste bicikle ili automobile i sačuvaju hranu, vodu i gorivo. Ured šerifa okruga Washoe potvrdio je da su Ured za upravljanjem zemljišta i službenici Ureda šerifa okruga Pershing zatvorili ulaz u Burning Man do završetka događaja, koji je trebao trajati do ponedjeljka.

image

Fotografija iz pustinje koju je objavio Chris Rock

Dakle, pristup festivalu i svim njegovim događajima je zatvoren, a šerifov ured savjetovao je ljudima da izbjegavaju putovanje u to područje, jer će ih samo uputiti natrag.

- Ministarstvo prometa Nevade također je zatvorilo sve prometne trake na državnoj cesti Nevada 447 u blizini W Pyramid Lake Roada zbog poplava, priopćili su.

Nekoliko posjetitelja festivala dokumentiralo je svoja iskustva na društvenim mrežama, prikazujući koliko je teško hodati po blatu koje se stvorilo. Neki od sudionika vezali su vreće za smeće oko svojih cipela i nogu kako bi si olakšali hodanje.

Na web stranici festivala navodi se da je Burning Man globalni ekosustav umjetnika, kreatora i organizatora zajednice koji sukreiraju umjetnost, događaje i lokalne inicijative diljem svijeta. Festival svake godine posjećuje prosječno 70 tisuća posjetitelja, a započeo je u San Franciscu 1986. godine prije nego što je preseljen u pustinju Nevade 1991. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:23