NIJE JEDINA

Potresno priznanje američke pjevačice: ‘Pobacila sam dok sam bila na turneji‘

Bridgers nije prva zvijezda koja je otvoreno rekla da je pobacila - brojne poznate osobe podijelile su svoja iskustva

Phoebe Bridgers i Jonathan Simkhai

 Angela Weiss/AFP

Američka pjevačica Phoebe Bridgers otkrila je da je imala pobačaj dok je bila na turneji prošle godine. "Imala sam pobačaj u listopadu prošle godine dok sam bila na turneji.

"Otišla sam u kliniku za abortuse Planirano roditeljstvo i tamo su mi dali abortivnu pilulu. Bilo je vrlo jednostavno", rekla je Bridgers, prenosi Page Six.

Nije otkrila tko joj je bio partner s kojim je začela dijete, međutim, u prosincu 2021. potvrdila je vezu s irskim glumcem Paulom Mescalom. Glasine o njihovoj vezi započele su u kolovozu 2020. kada su viđeni na romantičnom odmoru u Londonu.

Bridgers nije prva zvijezda koja je otvoreno rekla da je pobacila. Godine 2019., dok se Alabama bližila usvajanju zakona koji praktički zabranjuje sve pobačaje, slavne osobe poput Busy Philipps, Jameele Jamil i Amber Tamblyn također su otkrile svoja iskustva.

Ova je vijest uslijedila usred pisanja američkih medija o tome da bi američki Vrhovni sud mogao poništiti presudu Roe protiv Wadea iz 1973. kojom je legaliziran pobačaj u cijeloj zemlji. Protivnici prava na pobačaj i zagovornici tog prava izašli su zbog toga na ulice Washingtona, a upravo pitanje pobačaja izaziva najveće podjele u američkoj politici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 23:15