DETALJI UŽASA

Potresno svjedočanstvo srpske glumice pred prepunom sudnicom: ‘Silovao me dok su u drugoj prostoriji bila djeca‘

Odvjetnik Mike Aleksića dobio je kaznu od sto tisuća dinara zbog postavljanja uznemirujućih pitanja žrtvi

Milena Radulović i Miroslav Aleksić

 /Cropix/youtube

Danas se pred Višim sudom u Beogradu nastavilo suđenje vlasniku škole glume „Stvar srca” Miroslavu Miki Aleksiću koji je optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje nekoliko polaznica njegove škole.

Na sud je došla svjedočiti glumica Milena Radulović u pratnji Ognjena Jankovića, člana Beogradskog sindikata, a podršku su joj pružili i glumci Milan Marić, Andrija Milošević i Aleksandra Tomić. Nakon Radulović na sud je stigao i Aleksić u pratnji bivšeg nogometaša Duleta Savića, prenosi Nova.rs.

Na samom početku suđenja, Zoran Jakovljević, odvjetnik Mike Aleksića, kazao je da je zdravlje optuženog loše i da je bilo pitanje hoće li se moći pojaviti.

- Obavio je pregled na moj nagovor i moj prijedlog je bio da se osigura liječnik koji će biti tu ako mu pozli. Molimo za češće pauze - rekao je odvjetnik.

Silovanje u u uredu

Milena Radulović danas je u nastavku svjedočenja u prepunoj sudnici, odgovarajući na pitanja odvjetnika Jakovljevića ispričala da ju je Aleksić u svojom uredu prstima seksualno zlostavljao u studenom 2012.

Ona je ponovila da ju je zlostavljao i silovao dok su u drugoj prostoriji bila djeca.

- Bila sam u kaputu. Pozvao me je da uđem u ured. Ispratio je pogledom da sva djeca uđu u studio i počnu recitirati Oče naš. Jednom rukom me je ščepao za potiljak, drugom za zadnjicu i gurao mi jezik u usta. Otimala sam se i pokušavala da ga odgurnem. Onda je penetrirao prstima u moju vaginu, prvo jednim, pa s dva pa tri prsta. Boljelo me je. Bio je grub, od bola sam se podizala na prste - ispričala je tijekom potresnog svjedočenja glumica.

Tijekom ispitivanja Milene Radulović, sudac je odbio desetke pitanja obrane od kojih su se neka odnosila na njen ljubavni život, kilažu, gdje je stajala tijekom zlostavljanja i što je nosila.

- Sve to piše u iskazu koji je oštećena potvrdila. Posljednji put vas molim i opominjem za takvo ponašanje koje nije dostojno u ovakvom postupku - upozorio ga je sudac.

Kasnije je čitao uznemirujuće detalje zlostavljanja, a tijekom citiranja neke od njenih ranijih izjava, odvjetnici žrtava pobunili su se da je početak jedne izjave izmislio.

- Ma daj, molim te - odgovorio im je Jakovljević nakon što se glasno nasmijao i uzdahnuo.

Kako prenosi Blic.rs, suđenje je u jednom trenutku bilo prekinuto i odvjetnik Mike Aleksića dobio je kaznu od sto tisuća dinara zbog postavljanja uznemirujućih pitanja žrtvi, dok se istovremeno smijao, svađao sa sudcem i dobacivao komentare prisutnima na suđenju.

‘Zašto se smije‘

U jednom trenutku reagirala je i sama Milena dok je stajala za govornicom.

- Zašto se on meni smije - reagirala je glumica na smijeh odvjetnika Jakovljevića.

- Publici. Jednoj glumici u publici nešto kažem - odgovorio je Jakovljević koji se prethodno nekome u publici obratio riječima "glumit ćeš i ti jednom ovdje".

Nakon završetka pauze, odvjetnik je ponovno u nekoliko navrata dobio opomene sudca da se drži optužnice i postavlja precizna pitanja.

Unatoč tome, odvjetnik Mike Aleksića optuživao ju je da nije nosila najlonke kako bi “olakšala silovanje” i nastavio postavljati neprimjerena pitanja koja su bila odbijena, a zatim kroz smijeh prokomentirao da ne zna kako braniti Aleksića.

Uzeo je mobitel i počeo citirati Facebook objavu pjesme “Shine bright like a diamond” koju je Radulović objavila na dan jednog od silovanja, pitajući ju zašto je onda postavila pjesmu koja spominje sreću. Sudac je i to pitanje također odbio.

Milena Radulović tijekom suđenja opisala je strah koji osjetila, navodeći da se bojala za svoju budućnost u slučaju da se suprotstavila Aleksiću, za kojeg vjeruje da bi njenim prijateljima pričao sve najgore o njoj.

- Osjećala sam se osramoćeno, drugačije od mojih vršnjaka koji žive normalan život. Osjećala se sam prljavo i obilježeno. Bila sam spremna počiniti samoubojstvo - rekla je.

Podsjećamo, Radulović je prva prijavila Aleksića, a potom i glumica Iva Ilinčić, a javilo se još žrtava polaznica škole glume „Stvar srca” koje su ohrabrene svjedočenjima progovorile što su doživjele.

Miroslav Aleksić optužen je za "četiri silovanja, od toga dva u produženom trajanju" i "pet prekršaja spolnog uznemiravanja, od čega su dva u produženom trajanju."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:37