TUŽAN KRAJ

Potvrđena strahovanja: Ljudski ostaci pronađeni u planinama pripadaju poznatom holivudskom glumcu

Planinari su pronašli ostatke u subotu ujutro, a dužnosnici su sada s sigurnošću utvrdili da pripadaju Sandsu

Julian Sands

 Andrea Raffin/Alamy/Alamy/Profimedia

Glumac Julian Sands, koji je najpoznatiji po ulozi odigranoj uz partnericu Helenu Bonham Carter u filmu "Soba s pogledom" iz 1985. godine, nestao je dok je planinario prije pet mjeseci, a Odjel šerifa okruga San Bernardino potvrdio je u utorak da ljudski ostaci pronađeni u planinskom području Kalifornije pripadaju upravo njemu.

Nestanak 65-godišnjaka u regiji Mount Baldy u planinama San Gabriel prijavljen je prije pet mjeseci. Planinari su pronašli ostatke u subotu ujutro, a dužnosnici su sada s sigurnošću utvrdili da pripadaju Sandsu.

"Proces identifikacije tijela koje se nalazilo na planini Baldy 24. lipnja 2023. je dovršen i ono je pozitivno identificirano kao 65-godišnji Julian Sands iz sjevernog Hollywooda... Način smrti još se istražuje, čekaju se daljnji rezultati testova", stoji u priopćenju koje je u utorak objavio Odjel šerifa okruga San Bernardino, kako prenosi Sky News.

"Željeli bismo izraziti našu zahvalnost svim volonterima koji su neumorno radili da pokušaju locirati gospodina Sandsa", dodaje se.

Potraga za Sandsom bila je usredotočena na područje Mount Baldyja prema tragovima kretanja pronađenih na njegovom mobitelu. Britanski glumac nije viđen otkako je u siječnju krenuo na planinarenje u San Gabriel sjeveroistočno od Los Angelesa.

Aktivna potraga za Sandom bila je u mirovanju zbog loših vremenskih uvjeta sve do prošle subote. Više od 80 volontera i službenika uz zračnu podršku dva helikoptera i brojnih dronova pretraživali su udaljena područja planine i vršili procjene iz zraka, poručili su dužnosnici.

Sands je najpoznatiji po televizijskim ulogama Vladimira Bierka, antagonista u petoj sezoni "24", kao i Supermanova oca Jor-Ela u "Smallvilleu". Na velikom platnu glumio je glavnog lika u dva izdanja franšize horor filmova "Warlock" Uključujući "Arachnophobiju" i "Leaving Las Vegas".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:16