VRATILA SE ABBA

Povratak pop superzvijezda: Sva četiri člana kultnog benda okupila se po prvi puta nakon 40 godina

Spektakl, počevši od petka, 27. svibnja, bi se trebao održavati sedam puta u tjednu do početka listopada

Bjorn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Faltskog i Benny Andersson

 Pontus Lundahl/Tt News Agency Via Afp

Sva četiri člana kultnog švedskog benda ABBA u četvrtak su se okupila u Londonu po prvi puta od 1982. godine, na premijernoj večeri njihovog virtualnog spektakla Voyage.

Švedske pop superzvijezde - Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskog i Anni-Frid Lyngstad - zadnji put su se zajedno u prijestolnici Velike Britanije pojavili 1982. u zabavnoj emisiji "The Late Late Breakfast" voditelja Noela Edmondsa, navodi dpa.

Spektakl, počevši od petka, 27. svibnja, bi se trebao održavati sedam puta u tjednu do početka listopada, pri čemu virtualni koncert obilježava nastup "Abbatara", to jest holograma članova grupe koji izvode pjesme uživo s deseteročlanim bendom.

U izjavama na crvenom tepihu ispred namjenski izgrađene ABBA Arene u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u istočnom Londonu, Faltskog je rekla kako je čudesno vidjeti sve te engleske fanove, a Lyngstad je izjavila da se najviše raduje izvedbi njenog hita "Mamma Mia".

Govoreći o tome zašto je toliko uživala u ovom projektu, Lyngstad je kao najuzbudljivije izdvojila to što se grupa okupila nakon toliko vremena tijekom kojeg nije zajednički radila kao bend.

Osim što im je Velika Britanija bliska i u njoj imaju brojne fanove, Ulvaeus je rekao da su za projekt odabrali tu zemlju jer posjeduje infrastrukturu za tako velike projekte.

"Abbatari" su nastali kroz mjesece "hvatanja pokreta i tehnika izvedbe" s četiri člana benda i timom iz tvrtke za vizualne efekte Industrial Light and Magic koju je osnovao poznati redatelj George Lucas.

ABBA-u je prema svjetskom uspjehu i velikoj popularnosti lansirala pobjeda na Euroviziji u Brightonu 1974. s pjesmom Waterloo, a od tada su prodali više od 400 milijuna albuma i singlica.

Popularni kvartet razišao se nakon posljednjeg zajedničkog nastupa 1982. godine, a kojem je prethodilo deset uspješnih godina rada.

Članovi benda su u studenom prošle godine objavili album Voyage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2022 22:29