TEŠKA BORBA

Povratak u javnost omiljene glumice: ‘Pratite me i pogledajte koji ću štap za hodanje izabrati‘

Christina Applegate s fanovima je podijelila vijesti od svojem zdravstvenom stanju i planovima koji uključuju pomoć pri kretanju

Christina Applegate

 New Line Cinema/Offspring Ente/Collection Christophel Via Afp

Christina Applegate (50) sprema se za svoje prvo veliko pojavljivanje u javnosti otkako joj je prošle godine dijagnosticirana multipla skleroza. Nagrađivana glumica je na Twitteru podijelila fotografiju pet različitih štapova koje planira koristiti tijekom događaja.

- Bliži se vrlo važan događaj za mene - napisala je - Ovo će biti moj prvi izlazak otkako mi je dijagnosticirana MS (multipla skleroza). Štapovi koji mi pomažu pri hodanju su dio moje nove normale.

Poručila je fanovima da ostanu uz nju i vide koji će se štap izabrati za tjedan dana.

Zvijezda Netflixove serije "Dead to Me" objavila je da joj je prošlog kolovoza dijagnosticirana bolest koja često dovodi do problema s kretanjem.

image

Christina Applegate i Linda Cardellini u seriji ‘Dead to Me‘

Netflix

U tadašnjoj objavi napisala je kako je put do dijagnoze bio "čudan i težak".

- No, podržali su me ljudi koji također imaju ovu bolest. - napisala je - Bio je to težak put, ali kao što svi znamo, put ide dalje. Osim ako ga neka rupa ne blokira. Kao što je jedan od mojih prijatelja koji ima multiplu sklerozu rekao: Probudimo se i radimo što trebamo raditi. Baš to ja radim. Zato sada molim za privatnost dok prolazim kroz sve ovo.

Od kolovoza, glumica koju gledatelji vole još od vremena "Bračnih voda" u kojima je glumila ne baš bistru kćer Ala Bundyja, Kelly Bundy, povremeno se javljala na društvenim mrežama s novostima o svojem zdravlju.

U studenom prošle godine, na svoj 50. rođendan, napisala je kako joj je teško, ali se trudi držati glavu gore.

Podrška Christini od prvoga je dana bila kolegica iz filma "Najslađe stvorenje", Selma Blair, kojoj je 2018. godine dijagnosticirana ista bolest. Blair joj je odmah poručila da će uvijek biti uz nju.

Applegate je u braku s Martynom LeNobleom, glazbenikom iz Nizozemske, od 2013. godine i imaju kćer, 11-godišnju Sadie. Ovo nije njezina prva teška zdravstvena kriza - 2008. godine dijagnosticiran joj je rak dojke. Srećom, bolest je otkrivena u samom početku. Glumica je tada odlučila otići na obostranu mastektomiju. Naime, i njezina majka borila se s rakom dojke i Applegate je uz savjetovanje s liječnicima zaključila da je preventivno uklanjanje obje dojke najbolje rješenje za nju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:21