CHRISTINA APPLEGATE

Poznata američka glumica zbog teške bolesti prekida karijeru: ‘Ima dana kad ne mogu sići niz stepenice...‘

Glumici je MS dijagnosticiran početkom 2021. i suočena je s nizom zdravstvenih tegoba zbog kojih ne može više raditi

Christina Applegate

 Christopher Polk/variety/Shutterstock Editorial/Profimedia/

Christina Applegate otkrila je da bi njezina glavna uloga u Netflixovoj hit seriji "Dead to Me" (Ubojite prijateljice), mogla biti njezin posljednji glumački posao zbog intenzivne borbe koju vodi s multiplom sklerozom.

"Jen Harding je taj lik koji će, vrlo vjerojatno biti posljednji koju ću glumiti", rekla je u razgovoru za Variety 50-godišnja glumica koja je u svijet glume zakoračila još kao beba, a probila se sa serijom "Bračne vode".

"S mojom bolešću ne znam koliko sam sposobna. Ali ovo je bio dar. Ovo mi je bio dar.", kazala je Applegate kojoj je MS dijagnosticiran početkom 2021. Glumica naime smatra da joj je rad na Netflixovoj seriji pomogao da shvati koliko i kako je uopće sposobna raditi.

"Moralo je biti hladno, jer je toplina naš kriptonit. Ne možeš ni raditi tih 18 sati dnevno. Bilo je to nemoguće.", rekla je o svojim poteškoćama.

Međutim, Applegate je otkrila kako su autorica serije "Ubojite prijateljice" Liz Feldman, i ostatak ekipe bili "tako puni ljubavi" tijekom snimanja.

"Ako sam ih nazvala ujutro i rekla: ‘Društvo, ne mogu sići niz stepenice‘, odgovorili bi ‘U redu! Nećemo danas. Radit ćemo druge stvari.‘ Netflix nam je čak dopustio da napravimo pauzu od nekoliko mjeseci kako bih se mogla pribrati nakon dijagnoze i pronaći liječenje.", podijelila je zvijezda serije.

image

Christina Applegate

Theimagedirect.com/The Image Direct/Profimedia/Theimagedirect.com/the Image Direct/profimedia

Iako se Applegate možda više neće nalaziti ispred kamere, razmišlja o prelasku na druge poslove u Hollywoodu.

Applegate je prvi put progovorila o svojim zdravstvenim problemima u kolovozu 2021., objavivši na Twitteru da je to bilo "čudno putovanje i težak put."

Početkom mjeseca, Applegate je iznijela neke od komplikacija koje je doživjela kao posljedicu MS-a, među ostalim i da se naglo udebljala dobivši skoro 20 kilograma.

"Ne mogu hodati bez štapa. Nikad neću prihvatiti ovo. Ljuta sam.", rekla je za New York Times.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:47