PO DRUGI PUT

Poznata bivša manekenka opet proglasila bankrot: ‘Radije bih otišla u zatvor pa da se sve ovo završi...‘

Visoki sud je presudio da će dio njezina novca otići na otplatu njezinih dugova

Katie Price

 Beretta/sims/Shutterstock Editorial/Profimedia/Beretta/sims/Shutterstock Editorial/Profimedia

Katie Price proglasila je bankrot po drugi put, i to zbog neplaćenog poreza vrijednog više od 750 tisuća funti.

Poznata bivša manekenka, koja je prethodno proglasila bankrot 2019., duguje 761.994,05 funti poreznoj i carinskoj upravi Velike Britanije. Na kratkom saslušanju u londonskom Rolls Buildingu, sudac Sebastian Prentis je ustvrdio da 45-godišnja Katie "nije odgovorila poreznoj upravi povodom spomenutog duga te joj je proglašen bankrot".

- Od dužnice nema odgovora. Papiri su uredni, no dug gospođe Price je poprilično velik i stoga ću izdati stečajni nalog - rekao je spomenuti sudac.

Prema britanskom Mirroru, Katie nije prisustvovala saslušanju u ponedjeljak, koje je uslijedilo samo nekoliko dana nakon što je bivši model kažnjen s 880 funti zbog vožnje bez vozačke dozvole ili osiguranja u Northamptonshireu u kolovozu prošle godine.

Visoki sud je presudio da će dio novca od Katiene zarade otići na otplatu njenih dugova.

U veljači joj je drugi sudac također naredio da povjerenicima plati 40 posto svog prihoda od OnlyFansa tijekom nadolazeće tri godine, u zasebnom sporu oko neplaćenih dugova, a na ročištu je rečeno da bi se trebala suočiti s pitanjima o svojim financijama u travnju. Također, u listopadu prošle godine izjavila je da su joj "dojadile" prijetnje tužbama i da će otići u zatvor da "sve završi".

U razgovoru s Michelle Visage u njezinom podcastu, Price je pričala o svom bankrotu i rekla da je bila na sudu "više puta nego što je jela tople večere" i da je "zaista" ne bi bilo briga da završi u zatvoru. Dodatno, u ožujku 2023. rekla je Jeremyju Vineu s britanskog Channela 5 da se ljudi ne bi trebali "sramiti" proglašenja bankrota i da se posljednjih godina borila sa svojim mentalnim zdravljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:05