‘MAMA PUNA LJUBAVI‘

Poznata glumica otkrila da dijeli krevet s 11-godišnjim sinom pa se našla na meti kritika: ‘To je neodgovorno!‘

Alicia Silverstone svojedobno je zgrozila javnost kad je puštanje bebe da spava u kolijevci usporedila sa zanemarivanjem djeteta

Alicia Silverstone sa sinom Bearom

 Susannah V. Vergau/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Glumica Alicia Silverstone (45) nedavno je u intervjuu za "The Ellen Fisher Podcast" progovorila o bliskom odnosu sa sinom Bearom (11), kojega je dobila s bivšim suprugom Christopherom Jareckijem (45), od kojega se rastala 2018. godine. Glumica je, između ostaloga, izjavila kako i dalje spava u istom krevetu s djetetom, što je stručnjakinja za roditeljstvo i psihologinja Reena B. Patel oštro kritizirala.

- Njezino pretjerano privrženo roditeljstvo može dovesti do problema s granicama kad je dječakov razvoj u pitanju. Trebala je prestati dijeliti krevet s njim puno ranije, već u njegovoj dobi od pet godina - smatra Patel.

- Ja sam samo mama puna ljubavi - izjavila je glumica, no psihologinja se s njom ne slaže.

- Kad dijete počne preispitivati razliku u spolovima, uđe u pubertet i/ili počne pokazivati nelagodu, treba prestati s tom praksom zajedničkog spavanja. To može biti već u dobi od pet godina. Tzv. produljeno roditeljstvo može stvoriti suovisnost, ograničiti razvoj neovisnih vještina i dovesti do problema u drugim odnosima, uostalom, zbog toga jednoga dana može postati i meta maltretiranja - upozorila je stručnjakinja za Daily Mail.

Silverstone je o svojim "alternativnim" metodama roditeljstva pisala i u knjizi "The Kind Mama" iz 2014. Tad je puštanje bebe da spava u kolijevci usporedila sa zanemarivanjem djeteta, a 2020. otkrila je i kako se sin Bear i ona zajedno kupaju.

- Moj odgoj usmjeren je na iskrenu komunikaciju - objasnila je svojedobno Alicia.

O njoj se uvelike raspravljalo i nakon što je ispričala da je svojega tad 11-mjesečnog sina hranila tako što je prethodno žvakala njegovu hranu i stavljala je izravno iz svojih usta u njegova.

- Pa ljudi su na taj način hranili svoju djecu tisućama godina - branila se tad Silverstone.

A godine 2014. opet je izazvala kontroverze kad je rekla da se protivi cijepljenju.

- Radije se oslanjam na vegansku prehranu kako bih održala sina zdravim. I nikad nije bio bolestan! Nisam protiv zapadne medicine, ali veliki je problem što je koristimo kao prvi korak za sve, čak i kad to nije potrebno - rekla je tad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2022 18:19