JOŠ JE U ŠOKU

Poznata glumica pomagala djeci da pobjegnu nakon pucnjave u školi: ‘Istrčala su u panici iz šume... ‘

Suprugu i meni ovo je bilo drugo iskustvo s pucnjavom u školi u kojoj su nam djeca bila u neposrednoj blizini, kaže Melissa Joan Hart

Melissa Joan Hart 

 Michael Tran/AFP

Američka glumica Melissa Joan Hart (46), koja se proslavila ulogom u TV seriji "Sabrina, mala vještica", u videu objavljenom na Instagramu otkrila je kako je pomogla djeci da pobjegnu nakon pucnjave u školi u Nashvilleu. Njezina djeca, dodala je, idu u školu u blizini The Covenant Schoola, gdje je napadačica u ponedjeljak otvorila vatru i ubila troje ljudi.

- Suprug i ja pomogli smo manjoj djeci da pobjegnu na sigurno i ponovno se ujedine sa svojim obiteljima... Taman smo prolazili onuda, bili smo na putu za konferenciju koja je trebala biti u školi naše djece kad je došlo do pucnjave... Djeca su bježala, istrčala su u panici iz šume, a mi smo im pomogli da pređu preko vrlo prometne autoceste - ispričala je glumica.

Dodala je i kako je ovo bio drugi put da je njezinu inače mirnu zajednicu zadesila masovna pucnjava. Naime, Melissa je prije živjela u Connecticutu, a njezina djeca pohađala su školu u blizini gradske četvrti Sandy Hook, gdje je 2012. godine naoružani napadač otvorio vatru i ubio 20 djece.

- Ovo nam je drugo iskustvo s pucnjavom u školi u kojoj su nam djeca bila u neposrednoj blizini... Jednostavno više ne znam što bih rekla. Dosta je. Samo se molite. Molite se za te obitelji - poručila je šokirana glumica, a prenosi BBC.

Ubojicu iz Nashvillea policija je identificirala kao 28-godišnju Audrey Hale, bivšu učenicu te škole. U krvavi pohod krenula je s dvije jurišne puške i pištoljem, a oružje je kupila legalno. Na kraju su je upucali i ubili policajci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:29