CIRKUS NA AERODROMU

Poznati glumac napravio kaos u McDonald‘su: ‘To je zato što sam Amerikanac?!‘

Glumac je rekao da ovo nije prvi put da je u Nizozemskoj bio žrtva diskriminacije te da se situacije pogoršala otkad je Donald Trump pobijedio na predsjedničkim izborima

Kadrovi iz videa koji je snimio Geoffrey Giuliano

 Viralpress/Viral Press/Profimedia/

Američki glumac Geoffrey Giuliano (65), poznat po ulozi jednog od VIP-ovaca koji u Netflixovoj seriji Igra lignje plati kako bi gledao pogibeljne igre u kojima sudjeluju sudionici Igre, tvrdi da ga djelatnici McDonald‘sova restorana u aerodromu Schiphol u Amsterdamu nisu htjeli poslužiti jer je Amerikanac te da ga je jedan od djelatnika fizički napao, piše Daily Mail.

Incident u McDonald‘su dogodio se 31. prosinca 2022. godine, a glumac tvrdi da je do nemilih scena došlo nakon što mu osoblje restorana nije htjelo napraviti vegetarijanski burger. Na videozapisu incidenta može se vidjeti kako se jedan od djelatnika restorana naoko zabija u Giuliana te da drugi prema njemu diže ruku. Glumac je od McDonald‘sa zatražio da mu se ispriča zbog incidenta u Schipholu i najavio da će protiv lanca restorana i Schiphola poduzeti određene pravne poteze.

Giuliano je Daily Mailu rekao da je dijabetičar, da mu je tada trebala hrana te da je u McDonald‘s ušao jer je jedini bio otvoren. "Čim su vidjeli, odmah su rekli da zatvaraju. Stariji Indijac koji radi u restoranu me vidio, rekao mi da stanem u red i pogurao me naprijed. Međutim, čim sam počeo pričati sa svojim (15-godišnjim) sinom Edenom, mladi je upravitelj restorana čuo moj naglasak i najednom me više nisu htjeli poslužiti", rekao je glumac. "Za sve su krivi agresivni menadžer i još jedan zaposlenik koji očito ne vole Amerikance", zaključio je Giuliano.

image

Voditelj McDonald‘sova restorana u aerodromu Schiphol

Viralpress/Viral Press/Profimedia
image

Voditelj McDonald‘sova restorana u aerodromu Schiphol

Viralpress/Viral Press/Profimedia
image

Voditelj McDonald‘sova restorana u aerodromu Schiphol i djelatnik McDonald‘s koji se navodno zabio u Geoffreyja Giuliana

Viralpress/Viral Press/Profimedia
image
Viralpress/Viral Press/Profimedia
image

Djelatnik McDonald‘s koji se navodno zabio u Geoffreyja Giuliana

Viralpress/Viral Press/Profimedia

Glumac je ustvrdio da je osoblje restorana poslužilo i osobe koje u redu bile prije njega, ali i one koje su stajale iza njega. "Jedino mene nisu poslužili", rekao je Giuliano te dodao: "Ovo je slučaj očite diskriminacije koja se pretvorila u fizički napad. Udaranje ljudi nije prihvatljiv način za rješavanje bilo čega."

Glumac je rekao da ovo nije prvi put da je u Nizozemskoj bio žrtva diskriminacije te da se situacije pogoršala otkad je Donald Trump pobijedio na predsjedničkim izborima. Pojasnio je da se u Amsterdamu našao jer je iz Lisabona u Portugal putovao u Tajland, gdje također ima nekretninu. "Da bi ironija ove situacije bila veća, 1980-ih sam na televiziji glumio Ronalda McDonalda", dodao je glumac.

Djelatnici McDonald‘sova restorana u Schipholu ranije su Giulianu putem email rekli da se restoran zatvorio u 20 sati. Međutim, metapodaci videozapisa koji je napravio glumac kažu da je video snimljen u 17:54 sati te da je njegov let iz Amsterdama za Tajland krenuo u 20:55 sati. Zaposlenici McDonald‘sa rekli su Giulianu da se blagajna zatvorila prije nego što je došao na red, a da su osobe koje su u redu bile ispred njega poslužene jer su hranu naručile ranije. "Pregledali smo snimku koju ste nam poslali i ne slažemo se da su vas voditelj restorana ili bilo koji drugi član osoblja napali, osramotili ili uznemirili. Snimke svjedoče da ste ih snimili protiv njihove volje i bez njihova dopuštenja", rekli su iz McDonald‘sa.

image

Geoffrey Giuliano

Viralpress/Viral Press/Profimedia

Giuliano se u sličnoj situaciji našao 2017. godine, kada je snimljen kako se u jednoj trgovini u Tajlandu navodno gurao preko reda te autoru videozapisa rekao da je "Amerikanac" te "da može raditi što želi". "Mi smo kraljevi svijeta", rekao je glumac. Kao i u Amsterdamu, s glumcem je tada bio njegov sin Eden. Giuliano je dodao da sin zbog toga više s njim ne želi ići u restorane. Glumac je rekao da mu je jedna žena u jednoj trgovini u Tajlandu jednom prilikom rekla da se "vrati u Ameriku i Donaldu Trumpu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:15