CELEBRATION TOUR

Poznati hrvatski umjetnik bio je na Madonninu povratničkom koncertu nakon hospitalizacije: ‘Bez teksta sam...‘

Madonna je ovog ljeta bila hospitalizirana i zbog toga je odgodila koncerte, ali naš čitatelj kaže da pjevačica izgleda fenomenalno

Madonna 

 Foto: Privatni album Foto: Profimedia/

Madonna (65) priznala je da „nije mislila da će preživjeti“ tijekom svoje hospitalizacije u lipnju, ali sinoć je započela svoju turneju Celebration Tour u Londonu zahvalna i jača nego ikad. Likovni umjetnik i kreativni direktor Krešimir Tadija Kapulica bio je na sinoćnjem spektaklu u Londonu i govorio za Jutarnji o svojim dojmovima iz prve ruke.

image

Madonna na prvom koncertu turneje Celebration Tour

Foto: Privatni Album

Spektakl koji ostavlja bez riječi

Krešimir je bio na svim Madonninim turnejama od 2001. godine, a ovu sada ističe kao nešto posebno.

„Bez teksta sam“, prva je reakcija Krešimira kada ga pitamo o dojmovima.

„To je toliko bilo dobro, da ne znam kako bih vam opisao. Od dramaturgije, do glazbe, koncepta. Ima priča od početka do kraja.“

Smatra da promjena koju je donijela Madonnina turneja Blond Ambition 90-ih u svijet popa, sada je dobila nasljednicu, novu promjenu koju je Madonna započela sinoćnjim spektaklom. Krešimir nam opisuje koncert kao spoj kazališta, cabarea, mjuzikla...

„To je sve, samo ne koncert. Ona je u izvrsnoj formi. Tako nešto nisam dosad vidio. Moderna tehnologija gdje je ona u tim okvirima, miče se po zraku… Ipak ne bi htio previše reći zbog drugih ljudi koji će ići na njezine koncerte.“

image

Madonna na prvom koncertu turneje Celebration Tour

Foto: Privatni Album

Ovaj autobiografski koncert linearno priča priču o Madonninu životu, kako i sama najavljuje na početku koncerta. Priču je ispričala kroz glazbu i vizuale, a uključeno je puno dokumentarnih snimaka kao što su članci iz novina. Scenski je uključila je stare i nove kostime. Krešimir dodaje da će fanovi prepoznati segmetne iz njezinih prijašnjih turneja i dijelove njezina života, ali savjetuje svima koji se bave nekim vidom umjetnosti da posjete ovu njezinu Celebration Tour iako možda nisu fanovi.

Zamolili smo Krešimira za neke privatne fotografije s koncerta, ali kaže da mu je bilo toliko dobro da tijekom koncerta uopće nije fotografirao, već samo uživao u spektaklu.

image

Čitatelj Krešimir Tadija Kapulica grli billboard prije koncerta u Londonu

Foto: Privatni Album/

Podsjećamo, u lipnju je pop kraljica pronađena srušena na podu svog stana u New Yorku, a nakon toga je hitno odvedena na intenzivnu njegu zbog čega je bila prisiljena odgoditi nastupe.

O tome nam Krešimir govori kako se posljedice hospitalizacije uopće ne vidi na Madonni, također napominje da uopće ne izgleda onako kako je predstavljaju u novinama zbog plastičnih operacija jer je na krupnim planovima izgledala fenomenalno.

„U super je formi, užasno je vesela i dobro raspoložena, šalila se i bilo je puno emotivnih trenutaka. Čak su i njezina djeca nastupala s njom“, kaže Krešimir i navodi nam da su s majkom pozornicu dijelili kćer Lourdes Maria Ciccone Leon poznata kao Lola, kćer Mercy James, sin David Bandas i jedna od njezinih blizanki Stella i Estere je DJ-irala.

‘Preživjela sam zbog djece‘

U subotu između pjevanja svojih velikih hitova šokirala je obožavatelje kada je progovorila o iskustvu hospitalizacije, prema pisanju Daily Maila.

„Nisam mislila da ću preživjeti, nisu ni doktori. Zato kad sam se probudila sva moja djeca su bila oko mene. Zaboravila sam pet dana mog života, ili smrti, ne znam gdje sam bila. Ali anđeli su me štitili. I moja djeca su bila tamo. I moja djeca me uvijek spase, svaki put“, govorila je pjevačica emotivno.

image

Madonna na prvom koncertu turneje Celebration Tour

Foto: Privatni Album

„Ako želite znati kako sam se izvukla i kako sam preživjela, mislim da je to zbog djece. Morala sam preživjeti za njih.“

Iako je subotnji koncert trebao početi u 20:30, Madonna je kasnila 20 minuta dok je publiku zabavljala drag queen.

Madonna je priredila spektakl svojim obožavateljima i nosila je izazovne odjevne kombinacije – obukla je crveni korzet dok je bila okružena plesačima u toplesu.

Pjevačica je između pjesama zahvalila fanovima na podršci koju su joj pružali dok se liječila od akutnog septičkog šoka.

image

Madonna na prvom koncertu turneje Celebration Tour

Foto: Privatni Album

„O moj Bože, tako je dobro vratiti se u London. Prokleto sam iznenađena što sam ovako daleko stigla. Zbog vas. Ali uzet ću i sebi malo zasluga“, rekla je i dodala kako će im ispričati svoju životnu priču, ali kroz glazbu.

Na društvenim mrežama brojni su komentari o koncertu slični onom koji nam je ispričao naš čitatelj Krešimir i povrđuju da je Madonna napravila dosad neviđeni spektakl, započela novu promjenu u pop kulturi i kao umjetnica nadmašila samu sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:54