RAT NA TWITTERU

Poznati influencer provocirao Gretu na Twitteru, ona ga poklopila: ‘Trebaš pomoć? Evo ti adresa...‘

Andrew Tate nije bio spreman na takav odgovor mlade klimatske aktivistice

Greta Thunberg i Andrew Tate usred svađe na Twitteru

 Profimedia/twitter Screenshot/

Iako se bliži kraj 2022. godine, mlada aktivistica Greta Thunberg ušla je u utrku za najbolji tweet godine. Kako javlja NBC, popularna je Greta poklopila kontroverznog influencera Andrewa Tatea nakon što se on hvalisao na Twitteru svojim automobilima.

Naime, sve je počelo kada je Tate, trenutno jedna od najutjecajnijih i najkontroverznijih osoba na društvenim mrežama, zamolio klimatsku aktivisticu Thunberg da mu ponudi rješenje kako smanjiti emisiju ugljikovog dioksida iz njegovih automobila. Uslijedio je dio popisa skupocjenih automobila iz Tateove garaže, a počeo je navoditi specifikacije za svoje automobile marki poput Bugattija i Ferrarija.

- Ovo je samo početak. Molim te, daj mi svoju e-mail adresu kako bih ti mogao poslati potpuni popis svoje kolekcije automobila i njihovih velikih emisija ugljikovog dioksida - dodao je.

Lukava Greta je ubrzo šaljivo odgovorila Tateu, koji nije bio spreman na takav odgovor mlade klimatske aktivistice. Naime, 19-godišnja Greta mu je rekla da je "slobodno prosvijetli" prije nego što mu je otkrila e-mail adresu na koju se može javiti u sklopu razgovora o emisijama ugljikovog dioksida.

- Pošalji mi e-mail na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - ispalila je neočekivano Greta, sugerirajući Tateu da ima maleni penis i neka si "pronađe život". Unutar prvog sata nakon objave, Gretin je komentar lajkalo preko 100 tisuća korisnika Twittera, a sada, u trenutku pisanja ovog teksta se popeo na vrtoglavih 2,3 milijuna.

Odgovor mlade aktivistkinje mnogi su nazvali “Twitterom u svom najboljem izdanju”, a brojni su korisnici te društvene mreže podržali Gretu u njenom odgovoru Tateu te nastavili ismijavati popularnog utjecajnika koji je često kritiziran zbog svog mizoginog načina razmišljanja.

image
Mondadori Portfolio/Ddp Usa/Profimedia/Mondadori Portfolio/Ddp Usa/Profimedia

- Ništa ne vrišti "nesigurnost" kao 36-godišnjak koji se na Internetu hvali svojim imetkom tinejdžerki - istaknuo je jedan komentator.

- Nemojte misliti da je ovo prvi put da Tate traži podatke jedne tinejdžerice - dodala je jedna korisnica Twittera.

- Ovo je tako čudno. Zašto si tako fragilan? - stoji u komentarima.

Jedan je korisnik čak napisao: “Tko bi rekao da će Twitter ove godine dosegnuti vrhunac tako kasno?” Ni Thunberg ni Tate nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar, no Tate je nastavio provocirati Gretu svojim tweetovima, napisavši: "Hvala ti što si putem svoje adrese e-pošte potvrdila da imaš mali penis. Svijet je bio znatiželjan. I slažem se da bi trebala nabaviti život."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:03