WEDNESDAY

Poznati redatelj na udaru kritika zbog nove serije: ‘Zašto je sve Afroamerikance prikazao kao užasne ljude?‘

Mnogi korisnici društvenih mreža komentirali su kako njegova nova serija ‘Wednesday‘ ima rasistički prizvuk

Tim Burton

 Lisa O‘connor/Afp

Slavni redatelj Tim Burton (64) i Netflix suočavaju se sa žestokim kritikama korisnika društvenih mreža koji smatraju da su glumačka postava i prizvuk nove serije ‘Wednesday’ ‘rasistički’.

Drama, koja prati život Wednesday Addams (Jenna Ortega) koji provodi kao učenica u internatu, premijerno je prikazana prošli tjedan, a zabilježila je različite kritike.

Kritičari su komentirali afroameričku glumicu Joy Sunday koja glumi zlu djevojku i afroameričkog glumca Imana Marsona koji tumači nasilnika i sina korumpiranog gradonačelnika. Redateljev predstavnik, Mike Simpson odbacio je optužbe kada ga je The Post kontaktirao.

- Ne prosljeđujem Timu ovako blesav zahtjev za komentar, odgovorio je.

Mnogo korisnika požalilo se na društvenim mrežama kako smatraju da serija ima rasistički prizvuk.

image

Premijera serije ‘Wednesday‘

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

- Nemojte me krivo shvatiti...Volim Jennu Ortegu i to što glumi Wednesday, ali jedna stvar koju mrzim u vezi ove serije je zašto su sve Afroamerikance u seriji prikazali kao užasne ljude? Kako Netflix nije vidio ništa loše u ovome? Mrzim što je Tim Burton rasist, napisao je jedan korisnik.

Burton je već prethodno bio kritiziran zbog slične situacije. Naime, kada je 2016. Samuel L. Jackson promovirao film ‘Dom gospođice Peregrine za neobičnu djecu‘, smatrao je da je on prvi Afroamerikanac koji je bio glavni lik u Burtonovom filmu.

Kao odgovor na njegov komentar, redatelj se oglasio u razgovoru za Bustle.

- Sjećam se kada sam kao dijete gledao ‘The Brady Bunch‘ i svi su počeli biti politički korektni. Kao, u redu, hajdemo imati azijsko i afroameričko dijete u filmu. Odrastao sam gledajući filmove u kojima su primarno glumili afroamerički glumci. Smatrao sam da je to sjajno. Nisam pomislio ‘trebalo bi biti više bijelaca u ovim filmovima‘, rekao je Burton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:26