STIŽU MEMOARI

Predaja Bona Voxa koja će zaintrigirati njegove fanove: ‘Bilo je puno zabave na tom putu‘

Knjiga, nazvana prema pjesmi na albumu ‘War‘ koji je U2 objavio biti će sastavljena od 40 poglavlja

Bono Vox

 Global Media Group/Ddp Usa/Profimedia

Bono Vox, frontmen benda U2, ovog će studenog objaviti memoare pod nazivom "Surrender: 40 Songs, One Story"" ili u prijevodu "Predaja: 40 pjesama, jedna priča". Kako donosi Daily Mail, knjiga, nazvana prema pjesmi na albumu "War" kojeg je U2 objavio bit će sastavljena od 40 poglavlja - sva će biti nazvana prema hitovima benda - i svako će sadržavati originalne crteže glazbenika.

Bono, čije je pravo ime Paul Hewson, u memoarima će se dotaknuti svog djetinjstva, odrastanja u Dublinu - uključujući smrt njegove majke kada je imao 14 godina, kao i ispričati o svom usponu do slave s U2 i aktivizmu protiv AIDS-a i siromaštva.

'Kada sam počeo pisati ovu knjigu, nadao sam se da ću detaljno prenijeti ono što sam prije samo skicirao u pjesmama. Ljude, mjesta i mogućnosti u mom životu. Predaja je za mene riječ puna značenja. Odrasti u Irskoj sedamdesetih s podignutim šakama (glazbeno gledano), to nije bio prirodan koncept. Ta riječ, predaja cijelo vrijeme mi je bila u glavi dok nisam sabrao misli za knjigu. Još uvijek se borim s tom najponiznijom naredbom. U bendu, u braku, u vjeri, u životu aktivista. Predaja je priča o nedostatku napretka jednog hodočasnika... uz dosta zabave na putu", kazao je Bono.

Glazbenik će također snimiti i audio verziju knjige, koju 1. studenoga objavljuje Alred A. Knopf. Bono je upoznao svoje kolege iz benda Edgea, Larryja Mullena Jr. i Adama Claytona u školi u Dublinu. Prvi singl U2 napisao je na svoj 18. rođendan, a njihov debitantski album "Boy" izašao je dvije godine kasnije. Svoj prvi album broj jedan u Velikoj Britaniji postigli su s izdanjem "War" 1983., a njihov peti album "The Joshua Tree" objavljen 1987., doveo ih je do svjetske slave. U2 je jedan od najuspješnijih bendova u povijesti i prodao je više od 157 milijuna albuma i osvojio 22 nagrade Grammy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:47