UNAPRIJEĐENJE INFRASTRUKTURE

PREKRASNA GESTA Američka metal grupa Metallica donirala 250 tisuća dolara za izgradnju prve dječje onkološke bolnice u Rumunjskoj

James Hetfield, Kirk Hammett, Robert Trujillo i Lars Ulrich
 Profimedia, Uppa entertainment

Američki heavy metal bend Metallica donirao je 250.000 eura rumunjskoj udruzi koja gradi prvu dječju onkološku bolnicu u zemlji, priopćeno je u srijedu.

Donacija Daruieste Viata (Give Life), osnovana 2012. godine, realizirana je uoči rasprodanog koncerta grupe u srijedu putem neprofitne zaklade benda All Within My Hands, objavila je udruga na svojoj Facebook stranici.

Izgradnja je započela sredinom 2018. godine u sklopu radova na bolnici u Bukureštu, jednoj od rijetkih koje se u posljednjih 30 godina grade u Rumunjskoj.

Završetak projekta očekuje se iduće godine, a dosad su prikupljene donacije 260.000 pojedinaca i nešto manje od 2000 tvrtki.

Zbog loše javne uprave, korupcije i birokracije, Rumunjska ima jednu od najnerazvijenijih infrastruktura u EU-u unatoč višegodišnjem snažnom gospodarskom rastu i milijardama eura sredstava povučenih iz EU-a.

Aktualna vlada više je puta odgađala planove o izgradnji triju novih regionalnih bolnica za koje je sredstva izdvojila Europska unija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:35