NOVI HIT

Prekretnica u njezi kože: Može li sperma uistinu riješiti sve vaše probleme? Jennifer Aniston već je isprobala!

Nakon što su reproduktivni organi lososa uklonjeni, sperma se ekstrahira, zatim se obrađuje i filtrira

Tretman, ilustracija

 -/Wavebreak/Profimedia/-/wavebreak/profimedia

Svijet preparata za njegu kože nikada više neće biti isti - najnoviji hit proizvod za rješavanje podočnjaka radi se od sperme lososa.

Koliko god ovo zvučalo nevjerojatno, revolucionarni novi injekcijski tretman zvan Ameela, koji sadrži derivat sperme lososa, obećava da će ukloniti podočnjake, popuniti bore i pomladiti područje ispod očiju. Ameela je lagani gel na bazi vode, a tretman košta 450 funti. Budući da rezultati navodno traju do godinu dana, krema se reklamira kao alternativa za one koji ne žele ići "pod nož".

image

Losos, ilustracija

Blickwinkel/Alamy/Alamy/Profimedia/Blickwinkel/alamy/alamy/profimedia

Iako su brojni skeptični prema ovom proizvodu, slavna glumica Jennifer Aniston priznala je da je probala spomenutu kremu, a vjerujemo da će to motivirati mnoge da posegnu za tim novim proizvodom na tržištu.

Naime, lososova sperma sadržava "vrlo čist i lagan polinukleotid, tvar koja zapravo potiče tijelo da se samo regenerira", objasnio je liječnik opće prakse dr. Ahmed El Muntasar, koji nudi tretman u svojim klinikama.

- Kada se Ameela ubrizga u područje ispod očiju, ona stimulira stanice zvane fibroblasti te prirodno povećaju proizvodnju kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Dakle, ne pomaže samo u popunjavanju podočnjaka. Djeluje i na poboljšanje tonusa kože, podebljava je, posvjetljuje i povećava protok krvi, a sve to pomaže u smanjenju podočnjaka i bora - dodatno je objasnio spomenuti liječnik.

Naime, lososova sperma je nusproizvod prehrambene industrije, dobivena od uzgojenog lososa. Nakon što su reproduktivni organi lososa uklonjeni, sperma se ekstrahira, zatim se obrađuje i filtrira kako bi se izdvojio DNK.

- DNK sperme lososa vrlo je sličan našem - kaže dr. El Muntasar.

- Ima višu i čišću koncentraciju pomlađujućih polinukleotida od ostalih riba. Dakle, iako su dostupni drugi tretmani spermom ribe, derivatima sperme bakalara treba pet tretmana da naprave ono što će losos obaviti u dvije do tri sesije, a rezultati će itekako biti vidljivi - objasnio je za Daily Mail.

image

Losos, ilustracija

Addictive Stock/Shotshop Gmbh/Profimedia/Addictive Stock/shotshop Gmbh/profimedia

Doduše, proces može biti riskantan. Ako ga ne izvede iskusan stručnjak, može uzrokovati kvržice u području ispod očiju, ožiljke i, ako se greškom ubrizga u arteriju ili krvnu žilu, čak i sljepoću. Također, može izgledati i neprirodno.

Ako punilo migrira s predviđenog područja, može naoteći. Stoga se Ameela svidjela mnogima jer tretman ne popunjava samo podočnjake, već se bavi ljubičastom diskoloracijom i borama potičući svježi rast stanica kože u borbi protiv problema. Nuspojave, poput oteklina, boli i modrica, su neizbježne, no očekuje se da će se povući nakon nekoliko dana.

- Punilo za suzno korito, s kojim također radim, rješava samo šupljinu... Ako je to vaš jedini problem, to bi mogla biti najbolja opcija, no ako vas muči kombinacija šupljine, podočnjaka i tanke kože ispod očiju, Ameela je bolja opcija - zaključio je doktor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 11:40