NE POSTOJE GRANICE

Prekretnica u Victoria‘s Secretu: Ponosno predstavili prvi model s Downovim sindromom

Sanjala sam da će se to jednoga dana dogoditi, jako sam radila na tome i danas se taj san ostvario, kaže Sofía Jirau

Sofía Jirau

 INSTAGRAM

Portorikanska manekenka, 24-godišnja Sofía Jirau, ušla je u povijest kao prva osoba s Downovim sindromom koja je model za spomenuti brend, jedan od najpoznatijih u svijetu.

Predstavljena je u novoj kampanji za kolekciju rublja 'Love Cloud' sa 17 drugih žena, a Victoria's Secret opisala ju je kao "prvu takve vrste" za brend, kao dio nastojanja da predstavlja raznolikiji raspon žena.

"Sanjala sam da će se to jednoga dana dogoditi, jako sam radila na tome i danas se taj san ostvario. Napokon vam mogu otkriti svoju tajnu. Ja sam prvi Victoria's Secret model s Downovim sindromom", napisala je Sofia na Instagramu.

Jirau je debitirala kao model na Tjednu mode u New Yorku prije dvije godine.

"Moj posao manekenke u Sjedinjenim Državama bio je početak ostvarivanja moga sna. Šetati se na najvažnijim pistama na svijetu. Za mene je najvažnija stvar pokazati ljudima širom svijeta da ne postoje granice i inspirirati ih da slijede svoje snove", dodala je.

"Love Cloud kolekcija je važan trenutak u evoluciji brenda", rekao je Raúl Martinez, novi glavni kreativni direktor brenda, u priopćenju za javnost.

Sofia je također 2019. godine pokrenula vlastitu liniju odjeće i modnih dodataka Alavett. Prodaje razne modne dodatke, od torbi do naljepnica, a želja joj je da jednoga dana postane inspiracija svima koji imaju isti sindrom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:55