NAŠE GORE LIST

Prelijepa Donatella osvojila Francuze: Možda je rođena u Lilleu, ali ona je prava Hrvatica

Odgajana je, kaže, u hrvatskome duhu, njegujući svoj materinski jezik, kulturu i običaje rodnoga kraja svojih roditelja

Donatella Meden

 INSTAGRAM

U subotu, 11. prosinca, u Caenu, glavnom središtu Normandije, regije na zapadnoj obali Francuske, održat će se izbor za Miss Francuske 2022. Za zaljubljenike u modu, ljepotu i glamur, to je događaj o kojemu se čita, sluša i priča danima pa čak i tjednima unaprijed. Na ovogodišnjem izboru nastupa 29 kandidatkinja koje se bore za prestižnu krunu. Jedna od lijepih, mladih i iznad svega visoko obrazovanih djevojka je i Donatella Meden, koja s obitelji živi u Lilleu, gradu na sjeveru Francuske te predstavlja regiju Nord-Pas-de-Calais.

Da su Hrvatice jedne od najljepših žena u Europi dokazuje i senzualna Donatella (21), inače studentica mode i luksuza na ISG - Institut Luxury Management.

Ona je rođena u Lilleu, ali je od roditelja iz Rijeke, majke Sanje i oca Hrvoja, koji su svoje djetinjstvo, školovanje i mladost proveli u Hrvatskoj, odgajana u hrvatskome duhu, njegujući svoj materinski jezik, kulturu i običaje rodnoga kraja svojih roditelja.

Njezina starija sestra Luane također je rođena u Rijeci. Donatella se uvijek dičila svojim podrijetlom te ga je s ponosom isticala kad god je za to imala priliku.

image

Donatella Meden

INSTAGRAM

Ambasadorica je Hrvatske od malih nogu. Odmalena ima smisla za ples, pjesmu, glumu i scenu općenito. Kao šesnaestogodišnja srednjoškolka počela se baviti manekenstvom, naravno ne zanemarivši školske obveze, a slučajan susret na jednom od evenata potaknuo ju je da se prijavi na regionalni izbor ljepote koji je rezultirao prvom laskavom titulom.

Ova profinjena djevojka posebnoga lica čak nekoliko puta godišnje dolazi na Kvarner. Posljednjih mjesec dana nalazi se na pripremama za spektakularno finale koje će uslijediti u subotu.

''Pripreme su zahtjevne i fizički naporne, a traju već mjesec dana. Uživam u svakom trenutku i radujem se velikom finalu'', ističe lijepa Donatella. Samo neki od kriterija, koji se uzimaju u obzir prilikom odabira djevojaka koje ulaze u Top 5, a nose i zlatne bodove, su fizički izgled, elokvencija, finoća ponašanja, spontanost, prirodnost i polaganje testa iz opće kulture.

Na jednom od najvažnijih izbora ljepote u Europi s tradicijom dugom više od 100 godina, u subotu će se okruniti Miss Francuske 2022. godine. Pobjednice ovog prestižnog natjecanja odlaze najčešće na svjetski izbor za Miss Universe gdje kao Miss Francuske gotovo redovito ostvaruju plasman među Top 15 najljepših žena svijeta, a nerijetko se njihove prve pratilje te iste godine visoko plasiraju na izboru za Miss World. Držimo fige za našu Donatellu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 07:08