AMALIJA KNAVS

Preminula je majka Melanije Trump: Zbog kćeri se iz Slovenije preselila u SAD

Amalija Knavs preminula je u dobi od 78 godina, a Donald Trump poručio je da je bila nevjerojatna žena...

Donald i Melania Trump s njezinom majkom Amalijom Knavs

 Facebook/Profimedia/

Donald Trump odao je počast svojoj punici Amaliji Knavs, koja je preminula u 79. godini života.

Bivši američki predsjednik rekao je da je majka njegove supruge Melanije Trump bila ‘nevjerojatna žena‘.

"Ovo je jako tužna noć za cijelu obitelj Trump!!! Melanijina sjajna i lijepa majka, Amalija, upravo je otišla na prekrasno mjesto na nebu. Bila je nevjerojatna žena i neopisivo će nam nedostajati!", napisao je Trump i podijelio fotografiju na kojoj pozira s Amalijom (78).

53-godišnja Melania Trump potvrdila je da joj je majka preminula, prenosi Daily Mail.

"S dubokom tugom javljam da je preminula moja voljena majka Amalija", rekla je bivša američka prva dama.

Melania je također propustila većinu slavlja povodom Božića i Nove godine u Mar-a-Lagu kako bi se mogla brinuti o svojoj bolesnoj majci.

"Amalija Knavs bila je snažna žena koja se uvijek držala graciozno, toplo i dostojanstveno. Bila je potpuno posvećena mužu, kćerima, unuku i zetu. Neizmjerno će nam nedostajati i nastavit ćemo poštovati i voljeti njezinu ostavštinu", objavljeno je na njezinom službenom Facebooku.

Melania nije otkrila uzrok smrti, ali bivši predsjednik Donald Trump rekao je u novogodišnjoj noći da je bila ‘jako bolesna‘ i da je to "teško utjecalo" na obitelj.

Knavs je rođena 1945. u Judendorf-Strassengelu u Austriji prije nego što se preselila u Sloveniju. Svoje skromno djetinjstvo provela je berući luk na svom obiteljskom imanju prije nego što je počela raditi u tvornici tekstila, gdje je upoznala supruga Viktora.

image

Donald Trump i Melania Trump s njezinim roditeljima, Amalijom i Viktorom Knavsom

Nicholas Kamm/Afp/Profimedia/Nicholas Kamm/afp/profimedia

Svoju prvu kćer, Ines, koja sada živi na Manhattanu, dobili su 1968., a dvije godine kasnije par je dobio Melaniju, koja je uvijek govorila da ju je inspirirala vrijedna majka.

Obje sestre su se preselile u Milano kako bi započele svoje manekenske karijere, a Melania je prvi put došla u Sjedinjene Države 1996. godine. Dobila je zelenu kartu 2001., a državljanka SAD-a je od 2006. godine.

Par se potom preselio u SAD - nejasno je kada - i bili su uz Melaniju tijekom njezine karijere u svijetu modelinga pa sve do ulaska u Bijelu kuću.

image

Amalija Knavs i Melania Trump

Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia/Goffphotos.com/goff Photos/profimedia

Njezini roditelji bili su u mirovini pa su većinu vremena provodili u raskošnom Palm Beach Clubu svog zeta.

"Moja elegantna i marljiva majka Amalija uvela me u svijet mode i ljepote", rekla je Melania u svom govoru na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji 2016. godine.

"Moj otac Viktor usadio mi je strast prema poslu i putovanjima. Njihov integritet, suosjećanje i inteligencija odražavaju se do danas na mene i moju ljubav prema obitelji i Americi."

Knavsi su postali državljani SAD-a u kolovozu 2018., uz Melanijinu potporu za dobivanje njihove zelene karte.

Da bi se kvalificirali za državljanstvo, morali su dobiti zelenu kartu pet godina ranije, odnosno, u njihovom slučaju 2013. Bio je to proces koji je Donald Trump svojedobno kritizirao kao ‘lančanu migraciju‘, a osuđivao ga je iako su njegovi tast i punica morali proći kroz taj proces.

"LANČANE MIGRACIJE moraju odmah prestati! Neki ljudi dođu i sa sobom dovedu cijelu svoju obitelj, koja zna biti prilično zla. NEPRIHVATLJIVO!", napisao je na Twitteru u studenom 2017.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:32